вівторок, 12 лютого 2008 07:13

Аудіо-книгу про секс за день прослухали всі учні з 7 по 11 клас

"Тебе решать. Книга о безопасном поведении во взрослой жизни". Із такою назвою вийшла перша в Україні аудіо-книга з профілактики ВІЛ та інфекцій, що передаються статевим шляхом. На тлі сучасної клубної музики жіночий голос пояснює, що таке статевий акт, як виглядають і навіщо потрібні статеві органи. Диктор дає поради, як правильно вибрати презерватив та не захворіти на СНІД. Аудіо-книга має 21 розділ, наприклад, "Що таке сексуальність", "Жіночі та чоловічі статеві органи", "Навіщо потрібні контрацептиви?", "Що робити, якщо у тебе СНІД?". Наприкінці запису — телефони реабілітаційних центрів.

Презентували диск у Харківському музеї сексуальних культур світу перед старшокласниками гімназії ім. В. Г. Короленка, де вчаться діти з вадами зору.

— За день її прослухали всі учні з 7 по 11 клас. Диск уже пішов до молодших класів, — каже завуч гімназії Валентина Лимар. — Добре, що 75 відсотків тексту — питання не техніки сексу, так би мовити, а все ж таки духовній близькості, внаслідок якої виникає й фізична.

Діти цього навчального закладу живуть у гуртожитку. Часто їм ні з ким порадитися, говорить Валентина Лимар.

— Я сам навчався в цій гімназії, жив у гуртожитку і знаю, як воно: хлопці на одному крилі, дівчата в іншому, ходити до них не дозволяють, — розповіжає режисер проекту Володимир Носков. — Та воно діло молоде, гормони нікуди не подінеш. То краще більше знати, аніж потім жалкувати. Та й дорослі надто консервативні, не можуть інколи пояснити такі питання. А на диску все називається своїми іменами: член — то є член, а влагалище — то є влагалище.

У гімназії вчаться діти з травмами очей різного віку. Тут є і 15-річні, й 20-річні. У випускному класі зустрічаються три пари.

— Це і цікаво, і корисно. Будемо слухати вдома, — говорить випускниця Ганна Самохвалова.

Над створенням книги працювала Харківська обласна молодіжна громадська організація інвалідів "Толеранс центр" за підтримки проекту "Зниження рівня розповсюдження ВІЛ та інфекцій, що передаються статевим шляхом в обраних регіонах України".

Зараз ви читаєте новину «Аудіо-книгу про секс за день прослухали всі учні з 7 по 11 клас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі