вівторок, 30 липня 2013 06:00

Японців водили столичним базаром

Делегація з японського міста Фукусіма 27 липня ходила київським Житнім ринком. Гостей цікавило, як українці досліджують продукти на вміст радіації.

— Це була досить різношерста делегація, — розповідає Євген Джужа, завідувач відділу з Держветслужби. — І заступник мера, і муніципальні працівники, і домогосподарки, і студенти. Всього 45 осіб. Цікавились, чи їдять українці місцеві продукти. Як зробити, щоб небезпечні речовини з ґрунту не переходили у рослини? Просили показати прилади.

Японці з Фукусіми приїжджають до Україні вчетверте. Раніше це були науковці та держслужбовці. Тепер мерія міста привезла пересічних жителів.

— Про своє місто неохоче розповідали. Казали, що викиди тривають, — продовжує Євген Джужа. — Їм нема куди їхати, тому змушенні з цим жити. Кожного дня роблять дезактивацію. Запитали, як роблять у них радіологічний контроль продуктів. Відповіли — тому до нас і приїжджають, щоб подивитися, навчитися.

Зараз ви читаєте новину «Японців водили столичним базаром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі