Ексклюзиви
четвер, 18 вересня 2008 07:06

Андрій Сахман на мотокросі зламав три ребра

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Учасник ендуро-кросу зупинився, щоб заправити пальним свій мотоцикл. За правилами змагань він має зробити це власноруч, сторонній може лише потримати лійку
Учасник ендуро-кросу зупинився, щоб заправити пальним свій мотоцикл. За правилами змагань він має зробити це власноруч, сторонній може лише потримати лійку

12–14 вересня в місті Чернівці провели третій етап чемпіонату України з ендуро-кросу. Це багатоденні перегони на мотоциклах непідготовленими трасами в сільській та гірській місцевостях.

У перший день перегонів дощить, +10°С. На старт вийшли 43 спортсмени з 10 регіонів України. За день мають проїхати три кола по 65 км. На кожен дають не більш як 1 год 48 хв. Маршрут тягнеться через навколишні села.

— Нє-є, більше не поїду! — спортсмен після першого кола кидає мотоцикла в багнюку. — У мене руки задубіли, пальці зігнути не можу.

Уболівальники вмовляють його. Один дістає з-під  плаща пляшку горілки, наливає у фіолетову пластмасову чарку. Спортсмен випиває одну, просить другу. Потім сідає на мотоцикл та їде.

Усі спортсмени повертаються брудними з голови до ніг. На слизькій дорозі переверталися по кілька разів.

— У лісі мене обігнав один, як дав мені прямо в очі болотом, — зітхає 43-річний Андрій Сахман з Червонограда Львівської області. — Доки витирав окуляри, влетів у дерево. Боком прямо на пеньок гепнувся!

Сахман потирає правий бік. Він зламав три ребра.

— Лежу, піднятися не можу, — продовжує чоловік. — А там якийсь барбос стоїть з мотоциклом. Кричу йому, щоб поміг. Так ні, спиною повернувся, поїхав. Інші під"їхали та витягли. Далі не зможу, закінчилися на цьому мої перегони.

Судді вирішують, що через негоду спортсмени замість трьох кіл проїдуть два.

— Ендуро з латини перекладається як витривалість, — пояснює автомеханік Віталій з Вінниці. — Колись радянських військових мотоциклістів спеціально в такі перегони відправляли. Тут головне — не швидкість, а як ти зможеш зорієнтуватися, вибратися з ситуацій.

Змагалися спортсмени віком від 18 до 52 років. У командних перегонах перше місце посіла збірна Криму, друге — команда "Вінниця — Чернівці", третє — "Коломия".

Зараз ви читаєте новину «Андрій Сахман на мотокросі зламав три ребра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути