середа, 16 лютого 2011 09:22

Андрій Пальчевський полетить у космос за 250 тисяч євро

Телеведучий 49-річний Андрій Пальчевський стане першим українським космічним туристом. Планує полетіти у космос 2012-го.

— Мрію про це років 10. Відколи дізнався, що почали запускати туристів, — каже. — Півтора року тому секретарка зареєструвала мене на сайті "Вьоджин Галактик". Ця компанія першою у світі з 2012-го здійснюватиме польоти в космос із туристами на борту. У сертифікаті, який мені прислали, сказано, що я 87-й у списку. У Каліфорнії збирали всіх космотуристів-піонерів. На вечірці пив чай із мамою Річарда Бренсона, керівника компанії "Вьоджин Галактик". Їй років 85, вона теж полетить. У пробний політ вирушить уся сім'я Бренсона. Так він підтверджує надійність літального апарата.

Пальчевський підніметься у космос на висоту 110 км. Подорож триватиме 2 год. 36 хв.

— Не можу сказати, що зовсім не боюсь. Але впевнений, що сучасна техніка надійна. Це не так, як за Радянського Союзу відправляли у космос хлопців, які знали, що не повернуться. Тільки заради того, щоби бути першими. Перед польотом пройдемо підготовку. Вправи на вестибулярний апарат, як поводитися у невагомості, й психологічний тренінг.

Пальчевський веде програму "Глибинне буріння" на Першому Національному каналі. Очолює київську медичну лабораторію "Євролаб". Уміє керувати літаком та гелікоптером. За політ у космос віддав 250 тис. євро.

— Документи оформлювала моя секретарка. Коли витрачаю велику суму, намагаюся швидше про це забути, щоб не засмучуватися, — сміється. — Медицина — моє хобі. А займаюся колоїдною та молекулярною хімією. Мама не знає, що полечу. Вона у Москві живе. Потім їй розкажу. Дружина відмовляла довго, а я віджартовуюся: "Раптом не повернуся, зможеш собі знайти нового перспективного чоловіка".

Зараз ви читаєте новину «Андрій Пальчевський полетить у космос за 250 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі