четвер, 24 липня 2008 07:08

Американець подарував закарпатській школі 95 тисяч доларів

Дунковицька школа Іршавського району Закарпаття отримала грант від американського мільйонера 68-річного Фредеріка Робі. За п"ять років навчальний заклад одержить $95 тис.

Участь у конкурсі брали школи Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей. Комісії сподобалася освітня програма Дунковицької школи.

— За спонсорські гроші створимо комп"ютерний клас, облаштуємо сільський музей, їдальню та спортзал, закупимо підручники, — розповідає директор Наталія Коровська, 32 роки. — Здібним та соціально незахищеним дітям виділимо стипендію.

До виходу на пенсію Фредерік Робі працював фінансовим директором поштової компанії. Середню освіту здобув у 50 років. Тоді він був керівником. Це спонукало його створити власний освітній благодійний фонд. У кожній із п"яти країн карпатського єврорегіону він фінансує по школі. Єврорегіон "Карпати" є багатосторонньою організацією. Заснована вона 1992 року. До неї входять Угорщина, Словаччина, Польща, Україна та Румунія.

До Дунковиці мільйонер приїжджав на початку липня. Пообіцяв протягом трьох років виділити $10 тис. на соціальні потреби села. $2,5 тис. подарував дитсадку. Наступного року має намір направити в село волонтера із США. Він даватиме школярам уроки англійської мови.

— Фредерік Робі захотів, щоб ми назвали його почесним громадянином Дунковиці. Думаю, сільська громада погодиться, — додає Наталія Коровська.

Зараз ви читаєте новину «Американець подарував закарпатській школі 95 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі