середа, 21 листопада 2007 07:11

Аллі Адамлюк після аварії ампутували ногу

Екскурсійний автобус із 23 учнями вінницької школи N26 близько третьої години дня в суботу розбився біля села Лукашівка Літинського району на Вінниччині. Діти з двох сьомих класів поверталися з екскурсії в Меджибіж.

Чотири учні нині перебувають у вінницькій лікарні ім. Пирогова. У 7-класниці Олени Головатюк тріщина в хребті, а в трьох хлопців з її класу — струс головного мозку.

— Дорослі спереду сиділи. Постраждали найбільше, бо основний удар прийшовся на перед автобуса, — розповідає директор школи N26 Віталій Козаченко. — У 44-річної Нелі Іваськової, класної керівнички 7-Є, сильний забій тазових кісток та ущемлення спинного мозку. В екскурсовода перелом ноги.

За даними обласного ДАІ, 34-річний водій Олександр перед Лукашівкою хотів обігнати колону авто попереду, тому виїхав на зустрічну смугу. Спереду побачив машину, натиснув на гальма й хотів повернути кермо. Однак на слизькій дорозі автомобіль занесло на узбіччя. Мікроавтобус з"їхав у кювет і врізався в дерево. Чоловік мав шість років стажу керування.

Найбільше постраждала знайома водія, яка сиділа відразу за ним.

26-річній Аллі Адамлюк затиснуло ногу, — розповідає лікар літинської лікарні 35-річний Вадим Кравченко. — Сидіння заклинило, й ми не могли вивільнити її. Дівчина лежала непритомна. Через омертвіння тканин ногу довелось ампутувати. Крім того, в неї відкритий перелом тазових кісток.

Турпоїздку організувала вінницька фірма "Світлана Люкс".

— Ми вже не перший рік співпрацюємо з цією фірмою, завжди все було нормально, — запевняє директор. — Автобус новий — 2006 року випуску, ввечері пройшов техогляд, всі документи були в порядку.

В обласному ДАІ запевняють, що без супроводу автобус не мав права виїздити за межі міста. Відмітку в ДАІ на право виїзду водій не поставив.

— Ми вже давно збиралися в Меджибіж їхати, спочатку група не набралася, потім переносили екскурсію, — згадує 7-класниця Аліна Мазур. — Я теж гроші здавала, але в четвер мама заборонила їхати. Сказала, що погода зіпсувалася й наполягла, щоб я забрала гроші.

Зараз ви читаєте новину «Аллі Адамлюк після аварії ампутували ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі