середа, 28 січня 2009 18:07

Ялинка на Майдані стоятиме до весни

Центральну ялинку країни в Києві на майдані Незалежності дотепер не прибрали.

У прес-службі міськради запевняють, що найближчими днями металевий остов і ялинкові гілки розберуть. Але опозиційні депутати переконують, що все не так.

Олександр Бригинець, 46 років, голова комісії Київради з питань культури й туризму, запевняє: ялинка стоятиме на Майдані до весни.

— Бо в міській скарбниці нема грошей. Усі новорічні розваги кредитували окремі особи та організації, — каже депутат. — Їм заборгували майже вісімсот тисяч гривень. Уже лютий, а ялинку не розібрали. Прикро, що мерія неспроможна виконати такі дрібні роботи. Я так бачу, поки Черновецький не заплатить, доти ялинка стоятиме. Можливо, достоїть і до 8 березня.

Два вікна в помешканні 40-річної киянки Людмили виходять на Майдан, жінка живе в будинку на вул. Городецького, 4 у центрі столиці.

— Мені все одно! На Майдані завжди шумно — з ялинкою чи без. Тому для мене нема значення, стоїть вона чи прибрали, — каже Людмила.

Торговці на Майдані радіють, що ялинка стоїть дотепер.

— Бо іноземців більше ходить! Дивуються! — каже бабуся, котра продає сувеніри.

У більшості міст України новорічні ялинки на площах вивозять після Водохреща, яке святкують 19 січня. У Рівному та Чернівцях цього року ялинки демонтували пізніше, 24 січня. Аби дарма не пропала деревина, влада цих двох міст вирішила виготовити з ялинок лавки.

Зараз ви читаєте новину «Ялинка на Майдані стоятиме до весни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі