четвер, 28 червня 2007 07:11

Альбіна Жарікова плавала дві доби в морі на матраці

— Вона схопила той матрац і не відпускала його цілих дві доби. Від цього в неї аж пальці поніміли, — розповідає сестра 19-річної Альбіни Жарикової Олена Мошкова з Маріуполя Донецької області. — У морі вона пережила і бурю, і дощ, і спеку. Кілька разів перекидалася на тому матраці, а плавати добре не вміє. Це чудо, що вона врятувалася.

Під вечір у неділю 24 червня Альбіна Жарикова плавала на надувному матраці біля пляжу турбази "Електрон", розташованої на узбережжі Азовського моря. Поволі її почало відносити у відкрите море. Дівчина плавала дві доби, доки її не підібрали російські рибалки.

— Як тільки стало відомо, що дівчина зникла, ми відразу попередили берегову охорону узбереж Чорного та Азовського морів. Знали про зникнення і російські прикордонники, — розповідають у Центрі пропаганди МНС Донеччини. — У вівторок уранці за 5 кілометрів від міста Єйськ, що в Краснодарському краї Російської Федерації, Альбіну помітили місцеві рибалки. Вони передали її російським прикордонникам, а ті — українським. Альбіна була напівпритомна і геть знесилена. Уже опівдні дівчину доставили на турбазу, де вона відпочивала перед цією пригодою. Там на неї чекали батьки.

— Альбіна нам розповідала, що вночі бачила кораблі, вертольоти. Вона кричала до них, але ніхто її не почув, — каже Олена Мошкова.

У дівчини обпечене все тіло. Зараз вона лежить у Маріупольській лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Альбіна Жарікова плавала дві доби в морі на матраці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі