середа, 28 лютого 2007 17:04

Альбіна Крушко змушувала дітей жебракувати

 

У Хмельницькому затримали циганку з Молдови Альбіну Крушко, 23 роки. Майже місяць вона примушувала 12-річну Нону та 6-річну Сабріну жебракувати в різних областях України. Дітей викрала в знайомої у Вінниці.

До правоохоронців звернувся батько дівчаток — 39-річний циган Василь Олексієнко. Сказав, що доньки пішли прогулятися з Альбіною й не повернулися. Крушко тиждень мешкала з родиною в їхньому будинку.

— Познакомилися з нею на центральному базарі, — розповідає мати дітей Сайха, 37 років. — Ми цигани, й вона циганка. Між своїми маємо дружити. Розповідала, що приїхала з Молдови. Мовляв, жити не має де, хоче підзаробити грошенят. Планувала вернутися до матері.

Подружжя поселило Альбіну в себе. Про погане не думали, бо гостя залишила їм свій паспорт.

— Якраз на Різдво вона сказала, що підемо погуляти в місто, — згадує 12-річна Нона. — Потім говорить, що можемо поїхати на електричці в Київ. Ми повірили.

У столиці молдаванка сказала дівчатам, що тепер вони будуть на неї працювати. Пригрозила розправою. В обох забрала одяг, спалила його і видала старе лахміття. Жебракувати випускала старшу сестру. Молодшу залишала біля себе.

— Альбіна пугала: якщо я не повернуся з грошима, то заб"є Сабріну, — продовжує Нона. — Я боялася за сестру, тому й не тікала.

Крушко возила дівчат до кількох областей. Якось їхали до Хмельницького через Вінницю електричкою. Дівчата хотіли втекти додому. Однак Альбіна закрила їх у туалеті й не випускала, доки не проїхали місто.

У Хмельницькому повезла дітей до знайомого. Той жив у кімнаті ще з трьома чоловіками та жінкою. Нона розповідає, що Альбіна продала її одному з чоловіків на ніч за 50 грн. За виручені гроші купила собі нову кофтинку.

Знайти дітей міліціонерам допомогла "циганська пошта". Сайхі сказали, що її старша донька жебракує в Хмельницькому.

Олексієнки виховують п"ятеро дітей. Однак у жодного з них немає свідоцтва про народження. До Вінниці сім"я переїхала кілька років тому із Закарпаття. Придбали хатину на дві кімнати. На життя заробляють жебрацтвом та дрібним шахрайством.

Цигани кажуть, що за день жебрак збирає не менш як 100 грн. А в свята біля церкви можна напросити втричі більше.

Зараз Альбіна Крушко сидить в ізоляторі тимчасового утримання у Вінниці. Їй загрожує до п"яти років ув"язнення.

Олексієнків за неналежне утримання та виховання дітей можуть позбавити батьківських прав.

Зараз ви читаєте новину «Альбіна Крушко змушувала дітей жебракувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі