вівторок, 07 червня 2016 06:45

Активісти відмовились атестовувати поліцейських

30 представників громадських організацій покинули комісії МВС, що проводили атестацію колишніх міліціонерів. Про це повідомили 6 червня. Через затягування та погану роботу юристів переатестація перетворилася на показуху, пояснюють активісти.

Комісії залишили представники Автомайдану, "Народного тилу" та "Комбату-юа".

— Ми вирішили вийти з процесу атестації, з огляду на нинішню ситуацію. Хочемо зняти з себе відповідальність за подальший перебіг процесу та його результати. Не бажаємо більше бути такою собі ширмою, — каже голова організації "Комбат-юа" Павло Кащук.

Документи, на підставі яких відбувалася атестація, неякісні. Їх розробляв департамент МВС, що працював за часів міністра Віталія Захарченка, говорить представник ­Автомайдану Олег Пушак.

— Через це результати атестацій часто скасовують у судах. Також МВС саботує судові процеси і часто не відправляє туди людей. Немає співпраці між комісіями першого рівня та апеляційними комісіями. Це дозволяє неефективним міліціонерам поновлюватися на посадах, — пояснює Пушак.

Нині в судах розглядають майже 200 справ звільнених міліціонерів. Понад половину — в Окружному адміністративному суді Києва. Є дві постанови суду про поновлення на роботі.

Переатестація стартувала торік 7 грудня у столиці. Згодом відбувалася ще в семи регіонах. У березні її призупинили.

Зараз ви читаєте новину «Активісти відмовились атестовувати поліцейських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі