вівторок, 17 серпня 2010 05:15

"Якщо пара розведеться, гарантуємо безкоштовне зняття плити"

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Каріна та Михайло Мутьянови символічно ударяють гумовими молотками минулої п’ятниці по табличці, встановленій на честь їхнього шлюбу на столичній Набережній
Каріна та Михайло Мутьянови символічно ударяють гумовими молотками минулої п’ятниці по табличці, встановленій на честь їхнього шлюбу на столичній Набережній

13 серпня, у п"ятницю, біля пам"ятника засновникам Києва відкрили одразу дві новинки — алею Молодят і коване дерево Щастя.

Алею відкривають о третій по обіді. На дворі +37°С, але керівник "Київзеленбуду" приїжджає в костюмі. За 5 хв. не витримує й знімає піджака.

— Ми дуже раді, що зробили цей крок. І зовсім про це не жаліємо, — каже журналістам киянин Михайло Мутьянов. Він тримає за руку дружину Каріну. Подружжя розписалося 13 серпня. Того ж дня на алеї Молодят встановили їхню "персональну" табличку. Вона світла, гранітна, вмонтована в тротуар, розміром 40х50 см. На ній виведено золотистими літерами — "Михаил и Карина Мутьяновы". Є ще три рядки з пісні Леоніда Утьосова — "Спасибо, сердце, что ты умеешь так любить". Поки що це єдине подружжя, яке замовило табличку на новоствореній алеї Молодят.

Михайло й Каріна беруть гумові молотки. Наречена підбирає довге весільне плаття, аби присісти. Потім кілька разів несильно б"ють молотками по плиті, ніби забиваючи її у тротуар. Перед тим пов"язали червону стрічку на дерево Щастя. Це символізує міцний шлюб.

— Ми дуже раді, що вони поженилися, — каже Тамара Данилян, 62 роки, бабуся нареченого. — А ця плита буде свідченням їхнього кохання.

Табличку можна замовити і встановити орієнтовно за 800 гривень

Таблички подружніх пар виготовлятиме і встановлюватиме комунальне підприємство "Київзеленбуд". Воно впорядковує парки й зелені насадження в столиці. Представник підприємства каже, що табличку можна буде замовити і встановити орієнтовно за 800 грн.

— Будемо їх ставити вже днями. Обслуговування, ремонт і заміна — теж за нами. Якщо пара розведеться, ми гарантуємо безкоштовне зняття плити, — каже керівник "Київзеленбуду".

О 15.30 весілля розсідається у кортежні автівки та їде. Перехожі підходять ближче до таблички.

— Це добре, що створюються нові традиції. Треба берегти старі, але й нові засновувати, — вважає Ніна Северин, 52 роки. Разом із трьома колегами вона заробляє на весіллях, зустрічає  кожне біля пам"ятника засновникам Києва, співає пісень. Мутьянови заплатили їй 50 грн.

— Прикольно, але нащо гроші тратити? Можна ж було свої імена фарбою намалювати, — сміється 35-річний Віталій Гайдук, подивившись на новинку.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо пара розведеться, гарантуємо безкоштовне зняття плити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі