пʼятниця, 25 січня 2008 07:11

Які документи потрібні для отримання польської візи

Польща скоротила для українців список документів, необхідних для отримання візи.

— В оновленому переліку немає трудової книжки, довідки з роботи про розмір зарплати, — кажуть у Генеральному консульстві у Львові. — Також не потрібні ідентифікаційний номер, ксерокопія сторінок українського паспорта з особистими даними і довідка про наявність банківського рахунку.

У Консульстві пояснюють, що громадяни часто скаржилися на останню вимогу. Тому її скасували.

— Але консул може попросити документального підтвердження працевлаштування або наявності коштів, — запевняють у візовому відділі консульства. — Це залежить від людини, яка проходить співбесіду.

Минулого тижня майже 800 осіб пікетували Генеральне консульство Польщі у Львові. Вимагали спрощення візового режиму для українців. Нині сотні громадян удень і вночі стоять за візою. Для вирішення проблеми з чергами влада міста і області запропонувала консульству тимчасове приміщення, аби збільшити кількість віконець для обслуговування громадян.

На території України діють п"ять консульських установ: у Києві, Харкові, Одесі, Луцьку та Львові. Із 21 грудня 2007 року українці платять за візу до Польщі 35 євро, оскільки із 1 січня 2008-го республіка увійшла до Шенгенської зони. Максимальний строк дії такої візи — 90 днів.

Зараз ви читаєте новину «Які документи потрібні для отримання польської візи ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі