пʼятниця, 19 листопада 2010 07:30

Яка зарплатня прийнятна для життя у вашому населеному пункті?

Олена Оя, 32 роки, бізнес-тренер, Київ:

— Потрібно заробляти мінімум 16 тисяч гривень. Їх вистачало б, щоб купити дитині шкіряне взуття, годувати мандаринами не тільки на Новий рік. Учити у розвиваючих гуртках, двічі на рік возити на відпочинок. 3 тисячі треба за помешкання заплатити й за інтернет. Інше — заправити авто, купувати якісний одяг, взуття, ліки, хоча б через день м'ясо, рибу, фрукти. Ще відкласти певну суму на "чорний день".

Юрій Шерстюк, 58 років, пенсіонер, Полтава:

— Вистачало б 2–3 тисячі. Але я проживаю за тисячу. Цього малувато. Витрачаю їх на недорогі ліки, молоко, масло та бензин. Частину залишаю на оплату комунальних. З дружиною маємо невеликий город, то є картопля, капуста, інші овочі. Одяг часто не купиш, не говорячи вже про те, щоб кудись сходити.

Оксана Цвігун, 27 років, учителька, село Великий Лазучин Теофіпольського району Хмельницької області:

— Треба 1,5–2 тисячі. Найбільше коштів іде на опалення, зимою — до 700 гривень. Одяг купуємо або весною, або ранньої осені, коли ще не отримуємо великих рахунків за газ. На 5-річного сина йде чимало грошей: вітаміни, одяг, постійно щось смачненьке. Майже не купуємо продуктів, бо маємо своє господарство: город, птицю, корову, свиней.

Іван Процюк, 36 років, водій, місто Бурштин Галицького району Івано-Франківщини:

— 2 тисячі гривень. Живу сам. За "хрущовку" влітку плачу 180 гривень, узимку вдвічі більше. За сотовий телефон — 60, стільки ж за стаціонарний. Картоплю, буряк і моркву, деякі засоли привожу від мами із села. Щодень купую батон, півлітри сметани, чотири сосиски. Це на сніданок і вечерю. Раз на тиждень беру кілограм курячого м'яса, бо дешевше. П'ю тільки пиво. Не курю. Обідаю в кафе. У нас там недорого — до 30 гривень за раз. Відпустку проводжу у мами. Так економлю на костюм чи чоботи. Решта речей шукаю на секонді.

Зараз ви читаєте новину «Яка зарплатня прийнятна для життя у вашому населеному пункті?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі