середа, 30 вересня 2009 18:59

Як заробляють на політиках
7

Зліва направо — американський президент Барак Обама, музикант Боб Марлі, російські президент Дмитро Медведєв і прем’єр Володимир Путін, американський співак Елвіс Преслі, лідер турків  Ататюрк, український президент Віктор Ющенко і поп-король Майкл Джексо
Фото: фото: Тарас ПОДОЛЯН
Футболки з гаслами “Космос жжот” і “Юля краща Анни Ахметової” киянкам Наталі Прач і Світлані Юревич  подарували  2008 року  — перед виборами мера Києва
За чашку з першим секретарем ЦК КПРС Микитою Хрущовим і радянським президентом Михайлом Горбачовим просять 50 гривень
Київська студентка Людмила Пєтухова купила колоду гральних карт, у яких Віктора Ющенка зобразили шісткою
Віктор Янукович — червовий король

— Я політиків терпіти не можу. Із ними б футболку не купив нізащо, — каже киянин 54-річний Антон Лобода.

У наметі на майдані Незалежності він продає футболки з портретом Юлії Тимошенко і Віктора Януковича по 40 грн. На 25 грн дорожче коштує футболка з Леонідом Черновецьким.

— "Космос" продається найкраще. По 30 штук за день пропихаю. На другому місці — футболки з Шевченком і групою "Ранетки". Черновецького і Шевченка купують і старікі, й малолєтки, "Ранеток" — тільки малолєтки.

У березні Антон Лобода закупив два ящики книжок Черновецького "Як стати мільйонером" і 100 дисків "З любов"ю від мера".

— Продавав їх по 80 гривень. Купляли один-два в тиждень. Коли скинув до 50-ти, стали по 10 у тиждень брати. Якось прийшов американець. Просив цю книжку англійською. А в мене не було. Чув, у мерії її збиралися перекладати, а чи переклали — не знаю. Диски продаю по 30. У неділю ходив із внучкою в зоопарк, там його диски по 32 гривні.

Підходить харків"янин Дмитро Білик, 30 років. Просить показати календарі-гривні з політиками.

— Немає, закінчилися. Ящик гривень мав з їхніми портретами. На п"ятсотці замість Сковороди був Черновецький. На двохсотці замість Лесі Українки — Юля Тимошенко. На гривні — Ющенко, замість Володимира Великого. Під портретом президента підпис — "Віктор Великий". По 10 гривень їх розмели за тиждень. Ще удачно продаються карти з політиками. Там Ющенко — у шестьорках. Мав ще колоду, де Ющенко — король. Там його намалювали з баночкою меду і значком "Так". Король Віктор Янукович — із краваткою кольору прапорів України і Росії. Дами — Тимошенко, Герман, Богатирьова і Ксенія Ляпіна. Замість тузів — НАТО (НУ), Газ (БЮТ), Ленін (комуністів) і Мова (ПР).

На Андріївському узвозі в продавщиці Олени Павлівни, 58 років, купують сувеніри 10 школярів з учителькою із Вінниці. Скидаються по 20 грн на дерев"яну матрьошку Юлію Тимошенко. Усередині — п"ять менших матрьошок із зображенням чотирьох президентів: Ющенко, Кучма, Кравчук, Грушевський.

— Подаруєм директору школи, — каже вчителька Людмила Михайлівна, 35 років. — Він затятий бютівець. Поряд із портретом президента в нього на столі два портрети Тимошенко: із косою і з розпущеним волоссям.

— Матрьошки з Юльою купують туристи із Західної і Центральної України, — розказує Олена Павлівна. — Коли приїжджають із Донбасу, просять матрьоху з Януковичем. А таких матрьошок у мене немає. То вони беруть Обаму. Усередині в нього два Буши, Клінтон і Рейган. Туристи з Європи купують кружки з Брежнєвим і Горбачовим для своїх бабушек і дєдушок, які є вихідцями з Радянського Союзу. За 100 доларів купують залізні бюсти Леніна. Учора бронзового Леніна з кашкетом продала за 200 доларів. Хотіла 250, але американець жадний попався. Ледь сторгувалися. Червоні прапори не купляють. Я їх скуповую в пенсіонерів по двадцятці, а продаю за 100. Шарфи з революцією теж ніхто не бере. Колись за них у тиждень могла півтисячі заробити. Тепер висять і пиляться.

Киянин Олег Ковальчук, 25 років, у фотошопі переробляє плакати з Арсенієм Яценюком. Обличчя політика замінює портретом замовника. Замість гасел Яценюка пише свої. Продає їх по 50 грн.

— Для друзів за пляшку пива. Найпопулярніші написи: "Країну врятує холодне пиво". Для подружки Юлі зробив плакат "Країну врятує Юля". Скільки політики можуть нас оббирати? Треба трохи й на них підзаробляти. Як будуть вибори, знову піду працювати спостерігачем на виборчу дільницю. Коли обирали столичного мера, стояв за Катеринчука. Давали по 150 доларів. Де ти більше за день заробиш?



Коктейль Черновецького купують краще за "Криваву Мері"

Бармен 31-річний Ігор Семченко в київському ресторані BSB готує коктейлі "Ющенко", "Янукович", "Тимошенко", "Черновецький", "Обама" і " Медведєв".

— Смак і колір напоїв підбираю під характер політиків. Найміцніший коктейль — "Черновецький", бо мер у нас із міцним характером. У ньому — м"ятний лікер, абсент, лимонний сік, самбука. Колір темний, як і в коктейлю "Обама". Але "Обама" такий крепкий, що від нього очі на лоб лізуть.

Коштує коктейль 50 грн.

— У ціну входить ложка ікри. Нею найкраще закушувати мера-мільйонера.

Зараз ви читаєте новину «Як заробляють на політиках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі