вівторок, 05 лютого 2008 07:13

Як прокуратура злочини розслідує: від справи Ґонґадзе до бійки Луценка з Черновецьким

Наприкінці минулого тижня шість заступників генпрокурора прозвітували журналістам про роботу за минулий рік. Кажуть, що кожен третій злочин у державі нерозкритий.

— У ході розслідуванні справи щодо отруєння Віктора Ющенка ми надіслали запит до Росії, — розповідає Микола Голомша. — Ставили багато запитань, зокрема, чи виготовляється у країні діоксин тієї формули. Нам відповіли, що в даний момент не виготовляється. Тому ми повторно звернулися з міжнародно-правовим клопотанням, де просимо відповісти більш конкретно на всі запитання.

У справі розслідування смерті Георгія Ґонґадзе, за словами заступника генпрокурора, залишилось останнє — експертиза аудіозапису розмови посадовців.

— Ми очікуємо представників із Євросоюзу та посольства США. Їх експерти будуть при проведенні фоноскопічної експертизи, — продовжує Голомша. — За її результатами буде остаточне рішення щодо порушення кримінальних справ проти посадовців, які в той час займали відповідальні пости в державі.

Прокурор Києва Євген Блажівський пояснив деякі моменти досудового розслідування у справі бійки Юрія Луценка та Леоніда Черновецького:

— Опитуємо всіх людей, які того дня були на засіданні РНБО. Ще не отримали кінцевої відповіді про наявність відео- та аудіозапису засідання. При необхідності проведемо відтворення обстановки події.

Заступник генпрокурора Тетяна Корнякова говорила про проблеми в Чорнобильській зоні. Скаржилася, що хоча в Чорнобилі є відповідний підрозділ міліції, але працює він не на належному рівні.

— Відібрали вони у браконьєра велику кількість риби, — каже Корнякова. — Нам повідомили, що її знищено. Та коли ми попросили розкопати місце, куди рибу нібито закопали, там нічого не було. Уся вона пішла на наші столи.

Загалом за 2007 рік до суду направили 461 кримінальну справу стосовно двох тисяч осіб, які діяли у складі організованого злочинного угруповання і зчинили 5 тисяч злочинів. До кримінальної відповідальності притягнули 2700 посадовців, зокрема 585 держслужбовців та 171 депутата різних рівнів. Від слідства та суду нині переховуються 22,5 тис. злочинців.

Заборгованість по заробітній платі у країні — близько 745 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Як прокуратура злочини розслідує: від справи Ґонґадзе до бійки Луценка з Черновецьким». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі