неділя, 11 березня 2007 17:54

Ахметов у 14 разів бідніший від Гейтса

Семеро українців потрапили до щорічного рейтингу світових мільярдерів. Його опублікував американський діловий тижневик "Форбс".

Найбагатшою людиною України знову став власник футбольного клубу "Шахтар" нардеп від Партії регіонів 40-річний Ринат Ахметов. Його статки оцінили у $4 млрд. У списку світових багатіїв він посів 214-те місце. Минулого року за підрахунками експертів у Ахметова було $1,7 млрд.

Друге місце серед найбагатших українців належить засновникові корпорації "Інтерпайп" та зятеві Леоніда Кучми Віктору Пінчуку, 46 років. У нього $2,8 млрд. На третьому — голова ради директорів корпорації "Індустріальний союз Донбасу" 51-річний Сергій Тарута з $2 млрд статків. Стільки ж має і секретар РНБО Віталій Гайдук, 49 років.

У голови наглядової ради ЗАТ КБ "Приватбанк" Ігоря Коломойського, 44 роки, — $1,2 млрд. Четверте місце з ним розділив акціонер групи "Приват" Геннадій Боголюбов.

Власник групи "Фінанси та кредит" 33-річний Костянтин Жеваго має $1 млрд.

— Цей розподіл досить умовний. Багатство західних мільярдерів зосереджено в акціях. Вони торгують на відкритому ринку, тому можна порахувати. Наші багатії теж тримають статки в акціях, але ці цінні папери зазвичай не продаються на відкритих торгах, — каже економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь, 30 років. — Наприклад, практично неможливо порахувати скільки мільярдів має Коломойський, бо він не виставляв на продаж акції в "Приватбанку".

У списку мільярдерів 946 людей. За останній рік їх кількість зросла на 153. Перше місце займає глава компанії "Майкрософт" американець 51-річний Біл Гейтс. Він має $56 млрд.

Найбагатший росіянин — 40-річний губернатор Чукотки та власник футбольного клубу "Челсі" Роман Абрамович. Його статки оцінили в $18 млрд. 700 млн.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов у 14 разів бідніший від Гейтса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі