вівторок, 19 квітня 2011 06:15

Адвокат Кучми не розказував дружині про роботу

Автор: ФОТО: Андрій ШМАТОВ
  Донька екс-президента Кучми Олена зі своїм чоловіком мільярдером Віктором Пінчуком у столичному храмі Богородиці прощаються з адвокатом Михайлом Кисилевичем
Донька екс-президента Кучми Олена зі своїм чоловіком мільярдером Віктором Пінчуком у столичному храмі Богородиці прощаються з адвокатом Михайлом Кисилевичем

13 квітня на Південному кладовищі, що під Києвом, поховали 61-річного Михайла Кисилевича. Він був адвокатом Леоніда Кучми. Вів справу за підозрою екс-президента у причетності до вбивства Георгія Ґонґадзе.

Помер Кисилевич від серцевого нападу ввечері 10 квітня. Мав дорослих сина та доньку.

— Того дня Михайло був на дачі, цілий день колоди носив, — розповідає вдова Елеонора. — Додому повернувся бадьорий, у гарному настрої. Попросив, щоб я його підстригла. Пішов викупався. Потім чую — грюкіт, ніби чашка впала, й дивний хрип. Забігаю, а він уже мертвий лежить. Про те, що вів справу Кучми, не знала. Михайло ніколи не розказував про свою роботу, оберігав мене.

Відспівували Кисилевича у храмі Богородиці. Об 11.00 сюди прибувають близько сотні рідних, знайомих і колег померлого. Тримаючись за руки, до церкви заходять донька Кучми 40-річна Олена та її чоловік мільярдер 50-річний Віктор Пінчук.

— Із Михайлом Кисилевичем знайомі шість років, — каже Олена Леонідівна. — Він був дуже відповідальною, порядною людиною й справжнім професіоналом. Нам його порадили як одного з найкращих.

Екс-президент не зміг бути на похованні. Напередодні полетів до Москви.

Михайло Мефодійович із 1994-го працював у юридичній фірмі "Віллар".

— Він довгий час був суддею, а судді довго не живуть, — каже керівник фірми компанії Лариса Губерська, 63 роки. — Відчуваєш постійне психологічне напруження. Особливо Михайло перенервував в останні два тижні, коли зайнявся справою Леоніда Кучми. Але не можна прив'язувати його смерть конкретно до цього. Він і раніше вів багато важких справ.

— А хоронили по-городськи чоловіка — не плакали, не голосили, всьо в собі тримають ці інтелігенти, — каже жінка років 70. Вона за їжу й дрібні гроші підгортає могили. За похороном спостерігала з лави неподалік. — Видно, знатна людина була, бо яму дали на новому отсєкі кладбіща, а не десь у куточку, як усіх хоронять.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Кучми не розказував дружині про роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі