вівторок, 11 грудня 2007 07:08

Абітурієнти складають пробні тести за 30 гривень

До кінця грудня Український центр оцінювання якості освіти пропонує зареєструватися на пробне зовнішнє тестування. Скласти такі тести зможуть усі абітурієнти. Коштує це 30 грн.

— Абітурієнт має надіслати до редакції журналу "Вісник ТІМО" (тестування і моніторинг в освіті) відповідні документи: заяву про участь та копію оплаченої квитанції, — розповідає проректор Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Тамара Кравченко, 45 років. — У багатьох банках є реквізити рахунків, на які слід здійснити оплату.

Пробні тести складають із предметів, винесених на зовнішнє тестування наступного року. Усі, хто подав заяву з 10 по 20 січня, отримають зошит із завданнями та інструкцією. У ньому — тести лише з одного предмету — запитання та варіанти відповідей. До 1 лютого виконані завдання треба надіслати до редакції "Вісника ТІМО". Можна замовити тести з кількох предметів. Кожен оплачується окремо.

— Учасник знайде результати тестів у Інтернеті на сайті testportal.com.ua, — зазначає Кравченко. — А до 30 березня отримає офіційного листа з результатами. Роботи оцінюватимуть за 100- і 12-бальною шкалами.

Запитання з пробних тестів не використовуватимуть під час офіційного тестування. Схожою буде лише зовнішня форма завдань.

— Такі тести допоможуть краще підготуватися, отримати об"єктивну оцінку своїх знань, — говорить проректор. — Під час проведення тестування для учня не буде несподіванок.

Тим, хто наступного року хоче вступити до навчальних закладів І–ІV рівнів акредитації, слід обов"язково пройти незалежне зовнішнє оцінювання. Для цього з 1 листопада до 20 лютого потрібно зареєструватися в пунктах реєстрації при школах або відділах та управліннях освіти. Оцінюватимуть знання української мови, літератури та двох предметів на вибір.

Зараз ви читаєте новину «Абітурієнти складають пробні тести за 30 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі