Ексклюзиви
середа, 11 червня 2008 07:15

Абітурієнти оскаржують результати тестування

1350 випускників шкіл були незадоволені своїми результатами зовнішнього тестування і подали апеляції.

— Це 0,14 відсотка від усієї кількості тестів. У європейських країнах нормальною кількістю вважають один відсоток, — пояснюють в Українському центрі оцінювання якості освіти. — Ми створили апеляційну комісію, яка протягом десяти днів розгляне скарги і перевірить роботу кожного невдоволеного абітурієнта вручну. Бо при першій перевірці це робив комп"ютер.

17-річний Євген Мантулін зі столичної школи N270 каже, що його однокласник збирався подавати апеляцію. Але потім передумав.

— Середню оцінку в сертифікат йому поставили вісім. Він набрав 178 балів. В іншої дівчинки середній бал дев"ять, хоча вона набрала 160 балів, — розповідає Мантулін. — Друг образився і хотів скаржитися. Але коли зрозумів, що за конкурсом атестатів до інституту проходить, передумав.

Абітурієнти могли подавати апеляцію протягом п"яти днів після отримання сертифіката. Останній тест із зарубіжної літератури пройшов 4 червня.

Після закінчення шкільних іспитів абітурієнти подаватимуть сертифікати на конкурс до ВНЗ. Для участі в ньому потрібно мати щонайменше 100 балів за 124-бальною системою. Якщо учень за конкурсом не проходить, його, за бажанням, зарахують на платне відділення.

Зараз ви читаєте новину «Абітурієнти оскаржують результати тестування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути