вівторок, 25 вересня 2007 07:06

73-метровий бутерброд із салом їли до півночі

Бутерброд із салом завдовжки 73 м і настільний салбургер у 24,4 кв. м є новими українськими рекордами. 22–23 вересня представники Книги рекордів України зареєстрували їх на другому чемпіонаті любителів сала в Луцьку.

Поки на Парковій алеї лучани приставляли одну до одної скибки хліба зі шматками сала, на сцені сім учасників змагалися у швидкісному поїданні кілограма сала.

Свинину закушували батоном із цибулею, запивали мінералкою. Через 10 хв. трьох учасників знудило. Переміг 52-річний працівник луцької державної служби охорони Володимир Стриганин. Він з"їв кілограм за 24 хв.

— Я — минулорічний переможець. Бачу, за рік не знайшлося достойних конкурентів, — каже чоловік. — Сало дуже люблю, на тиждень купую три кіло. Щодня під борщ з"їдаю 200 грамів, на свято — ще більше.

Найбільший салбургер складали у пивному клубі. Виклали його у формі луцького замку й прапора міста. На виготовлення пішло 100 кг сала, понад 350 буханців хліба та 80 банок гірчиці й хрону.

— Луцький салбургер перевершив розміри найбільших ковбасних бутербродів у Росії та Німеччині. Їхній рекорд — по 18 квадратних метрів, — оголошує представник Книги рекордів України 38-річний Ігор Підчибій.

Найбільший салбургер до півночі їли півтисячі лучан.

На 70-річчя міста Миколаїв та області також зробили бутерброд із салом завдовжки 70 м. Окрім того спекли 155-кілограмовий торт площею 14 кв м, на якому відтворили герб Миколаєва. Готували все це студенти місцевого кулінарного комбінату.

Зараз ви читаєте новину «73-метровий бутерброд із салом їли до півночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі