вівторок, 06 листопада 2007 07:05

73 українок вигнали з Польщі

Сьогодні до України з Польщі мають повернутися 73 українки. Їх затримали за незаконне працевлаштування і зобов"язали до 6 листопада залишити країну.

При перевірці 30 жовтня в селі Тшебуж у Західнопоморському воєводстві виявили, що на місцевому виробництві працюють 73 жінки з України. Приміщення розташоване в полі. У візах було вказано, що українки працюватимуть у полі. Але дозволу місцевого воєводи на роботу у приміщенні в них не було. Таким чином, на думку поляків, жінки порушили їхні закони.

Польські прикордонники перевірили документи робітниць, зняли відбитки пальців і вручили кожній рішення, яке зобов"язує залишити територію Польщі до 6 листопада. Якщо вони цього не зроблять, їм загрожує примусове виселення з країни та заборона в"їзду на 5 років.

— Українки подали апеляцію на рішення польської прикордонної служби. Вони вважають, що не порушували польських законів, оскільки працювали у приміщенні на полі, — кажуть у прес-службі Міністерства закордонних справ.

Усі українки приїхали до Польщі у 20-х числах жовтня. За деякими даними, вони по 10 годин на день працювали на виробництві новорічних прикрас. За 1 год. отримували 7 злотих (14 грн).

Зараз ви читаєте новину «73 українок вигнали з Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі