четвер, 07 серпня 2008 07:05

7 серпня

1819 — у містечку Воронеж колишнього Глухівського повіту Чернігівської губернії (тепер — Шосткинський район Сумської області) народився Пантелеймон Куліш, письменник, фольклорист і перекладач. Займався вивченням історії України. Працював у Варшаві, Відні, Петербурзі. Багато перекладав українською. Зокрема Шекспіра, Ґете, Байрона. Помер 1897-го.


1932 — у СРСР прийнято Закон "Про охорону майна державних підприємств, колгоспів і кооперативів та зміцнення громадської власності". Він передбачав розстріл із конфіскацією майна за крадіжку колгоспного або кооперативного майна. За пом"якшуючих обставин розстріл могли замінити на термін від 10 років із конфіскацією. Дуже часто закон застосовували до селян, які зрізали незріле збіжжя на колгоспних полях, тому він отримав назву "закон про три колоски". Упродовж 1932–1939 рр. за цим законом було засуджено 183 тис. осіб.


1974 — французький каскадер Філіп Петіт пройшов по канату, натягнутому на висоті 417 м між двома баштами-близнюками нью-йоркського Центру всесвітньої торгівлі, зруйнованого внаслідок теракту 11 вересня 2001-го.

Зараз ви читаєте новину «7 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі