четвер, 20 березня 2008 07:09

667 будинків могли вибухнути під тиском газу

У вівторок жителі 441 приватного і 226 багатоквартирних будинків Кременчука на Полтавщині залишилися без газопостачання. Не стало його ще в двох дитсадках, у школі та в лікарні.

— Газу ще немає, хоча обіцяли ввімкнути 18 березня увечері, — обурюється 67-річний Геннадій Воронін із дев"ятиповерхівки по вул. Тельмана. — Добре, що хоч маємо мікрохвильову піч і є де приготувати їжу. Не знаю, що робили б. Он нашій сусідці довелося до родичів їхати.

— Газ відключився, бо на газорозподільній станції спрацював захист. Під клапан регулятора потрапив шматок зварки. Вона могла залишитися після зварювання стиків труб, — розповідає голова правління "Кременчукгазу" Павло Сніжко, 36 років. — Якби не спрацював клапан, утворився б сильний тиск газу і могла повторитися ситуація з Дніпропетровськом — вибух і руйнування будинків.

У вівторок відновили газопостачання в школі, дитсадках, лікарні, районному вузлі зв"язку й в усіх приватних будинках. У середу газ з"явився в квартирах 92 багатоповерхівок. Протягом четверга спробують запустити газ до інших будинків.

— Точно нічого не можемо гарантувати. Треба провести контрольний пуск газу, а для цього наші працівники мають потрапити в кожну квартиру, — зауважує Сніжко. — Зараз навіть у підключених будинках позалишалися без газу цілі стояки, бо деяких жильців нема дома. Двері виламувати ми не маємо права.

Зараз ви читаєте новину «667 будинків могли вибухнути під тиском газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі