пʼятниця, 31 жовтня 2008 07:09

60-кілограмового сома Ігор Волков витяг за пащу

Автор: фото: Геннадій ГНИП
  Ігор Волков демонструє впійманих ним 18 жовтня 2008 року сомів
Ігор Волков демонструє впійманих ним 18 жовтня 2008 року сомів

Рибалка з міста Славутича на Київщині упіймав на Дніпрі двох сомів. Менший важив 20 кг, більший — 60. Його довелося витягати 3 год.

— 18 жовтня на рибалку поїхали вдвох із Славою Почепом, — розповідає 31-річний Ігор Волков. — Ловили спінінгами з моторного човна біля села Мньов Ріпкинського району на Чернігівщині. Вже давно примітили підводну ямку. Та спеціально сомів не підгодовували. Закидали воблера "рапалівський танцюрист". І ось близько шостої вечора зачепив крупну рибину. Одразу відчув, що це сом.

Ігор рибалить із 6 років. Починав на річці Судость. Тоді жили з батьками в селі Грем"яч Новгород-Сіверського району Чернігівщини. Нині чоловік бере участь у міських змаганнях із спортивної риболовлі. Очолює управління фізкультури, спорту та туризму міськради. Майже кожні вихідні на річці. Ловить переважно на спінінг "Шимано", який коштує 500 грн. Найбільше полюбляє судаків.

— Першого сома тягав хвилин 50, — продовжує рибалка, — поступово підтягував його до човна. Через півгодини — новий удар. Спочатку подумав, що гачок зачепився за корча. Але нитка почала натягуватися. Щоб не обірвати американську мононитку 0,36, почав розвертати човен. Спробував підняти блешню — сом рвучким рухом потяг на глибину. Боролися 3 години. Треба було повільно підтягувати рибину, а під час ривків гальмувати котушку, щоб не порвалася нитка. Бо торік 39-кілограмовий сом поламав спінінга. Руки вже стомилися, ноги затерпли. Коли рибина була на мілині, я роздягнувся до пояса й поліз витягати. Спінінг передав Славкові. Було вже темно. Навпомацки засунув руку сомові в пащу. Ухопив за нижню щелепу й виволік на берег. Рибина була довжиною до 2 метрів. Коли зважили — затягла на 59 з лишком кілограмів.

Меншого сома Ігор віддав другові. Більшого — порубав на шматки й роздав родичам. Голову хотів засушити. Потім зрозумів, що пропаде, бо надто м"ясиста. Віддав її тестеві на холодець.

— М"ясо було не дуже, занадто жирне, — каже Волков.

Зараз ви читаєте новину «60-кілограмового сома Ігор Волков витяг за пащу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі