вівторок, 19 лютого 2008 07:10

40-річчя "Тещиного мосту" відсвяткували в Одесі

У неділю в Одесі відсвяткували 40-річчя "Тещиного мосту", що з"єднує Приморський бульвар із бульваром Мистецтв. За легендою, його спорудив перший секретар Одеського обкому КПУ Михайло Синиця, аби швидше було ходити до тещі на млинці.

— У цій історії правда тільки те, що Михайло Сафронович мешкав на Приморському бульварі та насправді був ініціатором будівництва мосту, — говрить його донька Наталія. — Все інше додали люди. Батькової тещі не стало 1941 року.

Михайло Синиця помер 1985-го на 73-му році життя. На посаді першого секретаря Одеського обкому КПУ працював у 1960–1970 роках, розповідає зять Синиці Володимир Мельников:

— За часи його керівництва було збудовано місто Іллічівськ і найпотужніший в Україні Іллічівський порт.

Ідея святкувати день народження "Тещиного мосту" належить саме Володимирові Мельникову. Колишній моряк працює в Іллічівському порту.

— Відомо, що міст було побудовано в лютому 1968 року. А коли саме — фактів немає. Отже, ми вирішили святкувати в день народження дружини Михайла Сафроновича — моєї тещі Ганни Петрівни, — пояснює чоловік. — Вона і досі залишається при доброму здоров"ї. Їй 90 років, мешкає в Києві.

На день народження "Тещиного мосту" третій рік поспіль збираються члени сім"ї Володимира Мельникова, його друзі та знайомі. На мосту пригощають усіх бажаючих горілкою, шампанським і кислою капустою.

Зараз ви читаєте новину «40-річчя "Тещиного мосту" відсвяткували в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі