четвер, 02 вересня 2010 05:01

405 тисяч дітей пішли в перший клас

Автор: фото: REUTERS/Gleb Garanich
  Першокласники позіхають на шкільній лінійці 1 вересня 2010 року в одній зі столичних шкіл
Першокласники позіхають на шкільній лінійці 1 вересня 2010 року в одній зі столичних шкіл

1 вересня цього року за парти сіли 4,3 млн школярів. Із них — понад 405 тис. першокласників і 370 тис. 11-класників. Запрацювали 20,6 тис. навчальних закладів.

О 8.00 на подвір"ї школи N233 на вул. Лайоша Гавро в Києві починають збиратися учні. Дощить. Дехто зі школярів сидять із батьками в машині, решта ховаються під парасолями. Тримають скромні букети — айстри, хризантеми, гвоздики. Метрові троянди запаковані по одній. Торік учні цієї ж школи несли на 1 вересня оберемки троянд, лілій, гербер. Квіти подорожчали майже вдвічі. Букет із трьох невеликих троянд коштує 50 грн.

32-річна Богдана зі столичного району Новобіличі в перший клас веде 7-річного Тимофія і 5-річну Софію.

— У перший клас у нашій 162-й школі пішли 88 дітей, — розказує. — Зробили чотири класи, по 22 учня. Директорка сказала, що за 50 років це найбільша кількість першокласників. Завжди було по два класи.

Святкова лінійка починається о 9.15 в актовій залі. Деяким батькам місця в залі не вистачає — вони стоять під вікнами і в коридорі. Випускники дарують школярам набори в целофанових пакетах. О 10.00 школярів ведуть на перший урок.

— Я прийшла у наш 1-В клас і своєї Софійки там не побачила. Старшокласниця переплутала класи, відвела її замість другого поверху на третій і там залишила, — каже Богдана.

У столичній гімназії N117 ім. Лесі Українки лінійку через дощ провели у спортзалі.

— Школярики були схожі на депутатів — у піджаках і краватках, — розповідає 25-річна Єлена Івануна, мати 6-річного Вадима. — Їм вручали горщики з кашею, щоб вони стали "однокашниками". Їли гречку всі у класі. Кашу готували батьки.

Зараз ви читаєте новину «405 тисяч дітей пішли в перший клас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі