четвер, 25 лютого 2021 06:10

35 тисяч смертей пов'язують із коронавірусом

Торік в Україні померли 616 835 осіб. Найбільше за останні п'ять років, повідомляє Державна служба статистики. 35 тис. смертей пов'язують із коронавірусом. Офіційно від інфекції зареєстрували 18,7 тис. померлих.

— Смерті не від вірусу все одно пов'язані з епідемією. Відкладені операції, невчасна допомога, стреси, бідність — все дається взнаки, — каже 53-річна Ірина Курило, завідувачка відділу досліджень демографічних процесів та демографічної політики ­Інституту демографії.

— До травня смертність була меншою, ніж у попередній рік. Далі помісячно зростала. За вересень-грудень не стало, порівняно з таким же періодом 2019 року, на 52 тисячі більше. Найскладнішими виявилися листопад і грудень.

З осені спостерігається падіння народжуваності. Цього року вона теж буде нижча. Якщо пандемія піде на спад і ситуація вирівнюватиметься, ймовірно, матимемо приріст населення. Люди відкладають до кращих часів народження дітей.

Зараз ви читаєте новину «35 тисяч смертей пов'язують із коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі