середа, 31 жовтня 2007 07:09

31 жовтня

1888 — шотландський винахідник Джон Бойд Данлоп (1840–1921) запатентував пневматичні шини. На металеві колеса велосипеда 10-річного сина він заклав широкі обручі зі шланга для поливання саду й надув у них повітря. Відтоді велосипеди перестали називати "кісткотрясами". Згодом винахід Данлопа використали при створені автомобільних шин.


1931 — у Луганську на місцевому паровозобудівельному заводі випустили перший вантажний паровоз із серії "Фелікс Дзержинський". На той час він був найпотужнішим у Європі — 2600 кінських сил.


1961 — тіло Йосипа Сталіна винесли з мавзолею, де він із 1953-го лежав поруч із Леніним. Робили це вночі, остерігаючись заворушень. Красну площу в Москві оточили військові — нібито для репетиції жовтневого параду. Сталіна перепоховали за мавзолеєм, біля Кремлівської стіни.


2000 — 4-річний турецький хлопчик вискочив із сьомого поверху і зламав ногу, впавши на кущі. У лікарні на запитання, чому він так вчинив, відповів: "Я покемон і вмію літати, як вони". Малий надивився популярного японського мультфільму "Покемон" і намагався повторити одну зі сцен із нього.

Зараз ви читаєте новину «31 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі