четвер, 17 липня 2008 07:10

200 літрів пива байкери випили за годину

Автор: фото: Сергій Попович
  Катером приватного підприємця Юрія Тернікова, головного спонсора байкерського фестивалю в Світлогірському на Полтавщині, Дніпродзержинським водосховищем з ранку до вечора безкоштовно катали учасників фесту та глядачів
Катером приватного підприємця Юрія Тернікова, головного спонсора байкерського фестивалю в Світлогірському на Полтавщині, Дніпродзержинським водосховищем з ранку до вечора безкоштовно катали учасників фесту та глядачів

У селі Світлогірське Кобеляцького району Полтавщини відбувся другий фестиваль байкерів. З"їхалися 300 учасників. Торік було майже 400.

— Дощ нам трохи підпортив, — розповідає організатор фестивалю байкер зі Світлогірського 30-річний Ігор Ральченко. — До того ж наш захід збігся з великим байкерським фестивалем в Ужгороді.

Ральченко — байкер із 10-річним стажем. Раніше їздив на саморобному мотоциклі. Нині купив "хонду". Торік із друзями прибрав закинутий парк біля стадіону в Світлогірському й організував табір для байкерів. Вирішили проводити фестиваль улітку. Сільрада була не проти.

Байкери починають з"їжджатися опівдні. В"їзд до табору перегороджує дерев"яний шлагбаум. Біля нього сидять двоє дівчат у коротких шортах, чорних футболках, банданах. У вухах та носах — сережки. Світлана та Олена записують, хто приїхав. Беруть внески за участь у фестивалі: із чоловіків по 100 грн, із жінок — 50.

— Тут ціни божеські, — хитає головою 42-річний Сергій з міста Павлоград Дніпропетровської області. Він працює шахтарем, улітку їздить по фестивалях. — На крутих фестах беруть до 500 гривень, — кривиться.

Байкери з Павлограда перепитують одне одного, чи цьогоріч приїде київський байкер Шаман.

— Він на фестиваль їздив до Владивостока — 25 тисяч кілометрів, — каже чоловік у шкіряному капелюсі. Байкери починають сперечатися, в кого кращий мотоцикл. На найдорожчому за $22 тис. приїхав учасник із міста Комсомольськ на Полтавщині.

У наметовому містечку в казанах дівчата варять борщ, гречану кашу, юшку. Поряд стоять дві бочки пива. Напій пропонують по 2 грн за склянку. 200 л пива розпродують за годину. Дехто одразу йде спати під кущі. Дві дівчини всідаються на порожні пивні бочки.

Концерт триває до першої ночі. Наступного дня байкери сплять до обіду. До табору, розмахуючи синьо-жовтим прапором, заїжджає 23-річний Артем Письмак із міста Кобеляки. Він зробив триколісний мотоцикл, поставив двигун із "запорожця".

— Не хочуть у МРЕО реєструвати, — скаржиться.

Увечері байкери роз"їжджаються. Першими залишають фестиваль ті, хто приїхав із Дніпропетровської та Кіровоградської областей. Полтавці залишаються з місцевими. Наступного дня прибирають сміття.

Зараз ви читаєте новину «200 літрів пива байкери випили за годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі