вівторок, 20 листопада 2007 07:09

20 Листопада

1917 — Центральна Рада – український парламент — Третім Універсалом проголосила створення Української Народної Республіки, що охоплювала "землі, заселені у більшості українцями". Встановлювався 8-годинний робочий день і скасовувалася смертна кара. Питання зв"язку із Росією в універсалі було прописане невиразно.

1976 — на 79-му році життя помер агроном Трохим Лисенко, академік і тричі лауреат Сталінсьої премії. Під лозунгами развитку"мічурінського" вчення боровся з "реакційними" проявами в біології, що на довгі роки "заморозило" розвиток генетики у Радянському Союзі. У боротьбі зі своїми опонентами використовував радянську каральну машину.  Багато з них закінчило життя у сталінських таборах. Мав безпосередню підтримку Сталіна і Хрущова.

1990 — арештували серійного вбивцю Андрія Чикатила. Упродовж 12 років він замордував 53 людини: 21 хлочпика, 14 дівчаток та 18 дівчат і жінок. Розшук убивці обійшовся у рекордну суму — майже 10 млн крб у цінах 1990 року. Первірено на причетність до злочинів 200 тис. чоловік. У лютому 1994-го маніяк був страчений у Новочеркаській в"язниці на півдні Росії одним вистрілом у потилицю.

Зараз ви читаєте новину «20 Листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі