пʼятниця, 02 листопада 2007 07:13

2 листопада

1871 — англійський парламент ухвалив рішення про реєстрацію всіх злочинців-рецидивістів із обов"язковим їх фотографуванням і детальним описом.

Фотографія й досі є одним із головних способів встановлення особи правопорушника. Одному водієві, який перевищив швидкість, поліцейські надіслали фото його автівки під час порушення та квитанцію на $40 штрафу. Дотепник надіслав у поліцію сфотографовані $40. За якийсь час у відповідь отримав знімок із зображенням наручників.


1878 — у селі Завалові, нині Підгаєцького району на Тернопільщині, народився народний художник України Антон Манастирський. Навчався у Львівській художньо-промисловій школі та Краківській академії красних мистецтв. Малював пейзажі, портрети, історичні полотна. До найвідоміших належать "Портрет тестя", "Запорожець", "Паламар", "На могилі", "Ой під гаєм, гаєм". Загалом — понад 2 тис. робіт. Помер на 91-му році життя. Похований у Львові.


1988 — студент Роберт Морріс (нар. 1965 р.) запустив створений ним перший комп"ютерний вірус. Той фактично паралізував діяльність тоді ще дуже скромного Інтернету й заразив у США 6 тис. машин. Морріса оштрафували на 10 400 доларів й засудили до 3 років умовно. Сьогодні він — професор Массачусетського технологічного інституту.

Зараз ви читаєте новину «2 листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі