вівторок, 09 липня 2013 05:03

16 людей вийшли до Києва

Автор: підготував Роман Запорожченко
 

7 липня з райцентру Врадіївка Миколаївської області до Києва вийшли 16 людей: місцевий Григорій Березовський і 15 активістів громадських організацій. 455 км хочуть подолати за 11 діб.

— Свій хід ми назвали "Громадянська січ проти міліцейського свавілля", — каже організатор Василь Любарець. — Маємо три вимоги: відставка міністра МВС Віталія Захарченка, переатестація всіх без винятку працівників міліції за участю громади та закриття кримінальних проваджень щодо громадян, які вночі 2 липня штурмували Врадіївський райвідділ.

Григорій Березовський 19 років скаржиться на працівників Врадіївського райвідділу. Вимагає покарати водія, який 1994-го задавив автівкою двох доньок. Решта 15 осіб — активісти громадянського руху "Спільна справа", громадської організації "Ліга консолідації громадянського суспільства", козацька організація "Козацька паланка" з Кіровограда.

— Із собою ми взяли їжу на 11 днів і намети, — продовжує Любарець. — Ночуватимемо в посадках або в людей, які пустять до себе. У кожному місті будемо збирати підписи під нашими вимогами. У Первомайську за півгодини таких було 40.

Найдепресивніший район в області
На Миколаївщині є 19 районів. Врадіївський — найвіддаленіший, за 180 км від обласного центру. Посідає останнє місце впродовж останніх кількох років за рівнем соціально-економічного розвитку, за рейтингом районів.
Торік із 1 січня по 19 листопада тут зареєстрували 251 злочин. Від 19 листопада такої статистики немає, бо до Єдиного реєстру досудових розслідувань вносяться всі випадки смертей.
Протягом 2011-2012 років у районі скоїли чотири умисні вбивства. Три з них розкрили, убивць 15-річної Аліни Поркул шукають досі. За півроку 2013-го умисних убивств не зареєстровано.

Зараз ви читаєте новину «16 людей вийшли до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі