Ексклюзиви
середа, 01 вересня 2010 06:05

15 людей переводитимуть школярів через дорогу

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

— Волонтери переводитимуть дітей через дорогу двічі на день. Коли йтимуть до школи чи повертатимуться додому. Так привчатимуть до дисципліни, — розповідає про нововведення у райцентрі Городок на Львівщині Світлана Добровольська із обласного управління ДАІ.

У населеному пункті є три школи. Батькам доводиться щодня водити дітей на навчання, бо через усе місто пролягає міжнародна траса Львів—Шегині. Дорогу в об"їзд Городка обласна влада обіцяла здати наприкінці 2008-го. Та через брак коштів траса досі не готова.

Державтоінспектори і місцева влада попросили працівників городоцьких громадських організацій та бюджетних установ організовувати дітей у групи і переводити через дорогу. Зголосилися 15 осіб. ДАІ видала їм спеціальне вбрання із світловідбивачами і знаки для зупинки транспорту "STOP". Працюватимуть із 1 вересня впродовж року.

— Волонтери повинні стояти на дорозі по дві години на день. Їм за це доплачуватимуть до зарплати. Скільки саме, поки що вирішують. Учнів у школах попередять, що переходити дорогу вони мають тільки у строго визначених місцях, де є провідник. За кордоном така практика давно існує, — каже Добровольська.

Городок — єдине місто в області, яке запроваджує таку практику. В інших нема добровольців для такої роботи.

Зараз ви читаєте новину «15 людей переводитимуть школярів через дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути