пʼятниця, 25 лютого 2011 00:45

138 українців прилетіли з Лівії

Близько першої години у ніч проти четверга в аеропорту "Бориспіль" під Києвом приземлився літак Іл-76, який повернувся з Лівії. На борту перебували 138 українців і 38 іноземців. Це перші наші співвітчизники, які виїхали з країни, де зараз відбуваються масові акції протесту і загинули близько 500 осіб.

До лівійської столиці Триполі літак прибув у середу об 11.45 за київським часом. До України мав повертатися між 13.00 та 14.00. Проте рейс кілька разів відкладали, бо українці не могли дістатися аеропорту. Близько 21.00 Іл-76 вилетів.

Також у середу 20 наших співвітчизників вивезли з Лівії російські рятувальники. Їх розмістили в готелі при українському посольстві в Москві. Наступного дня літаком і залізницею вони повернулися на батьківщину.

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко каже, що є домовленість із країнами, які евакуюватимуть своїх громадян з Африки поромами, брати на борт і наших. Також розглядають можливість відрядити до Лівії пороми з України.

Як підрахували у МЗС, українців в африканській країні може бути до трьох тисяч.

Зараз ви читаєте новину «138 українців прилетіли з Лівії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі