четвер, 15 травня 2008 07:02

120 тисяч гривень вимагали за порятунок зниклих рибалок

Четверо рибалок зникли в Чорному морі поблизу селища Крайки Білгород-Дністровського району на Одещині. Рятувальники шукають їх із суботи.

Одесити 34-річний Андрій Тимофеєв, 27-річний Олександр Кухаренко, 48-річний Андрій Рогул та 28-річна Катерина Ковальова зранку 9 травня зібралися на риболовлю до "дністровської банки". Це місце на мілководді неподалік селища Затока. Востаннє на зв"язок люди виходили о 15.00.

— Коли до четвертої години вони не повернулися, жінки чоловіків почали переживати. Подзвонили місцевим прикордонникам, потім рятувальникам, — розповідає Олеся, сестра Катерини Ковальової. — Через дві години після того зрозуміли, що ніхто нікого не шукає. Ті відмахувалися: "О, троє мужиків і дівчина. Мабуть, десь набухалися". Тоді ми почали обдзвонювати знайомих, ті — своїх знайомих. І так за наших рибаків узялися рятувальники.

За словами Олесі, пошуки розпочалися за добу після зникнення. Пошуковий штаб створили за дві доби. Рятувальники орендували вертоліт Ан-2, який належить "Одеським авіалініям". Своїх гелікоптерів управління Міністерства надзвичайних ситуацій Одеси не має.

— За оренду літака нам сказали заплатити 120 тисяч гривень. А де їх узяти? Після озвучувань у пресі суму зменшили до восьми тисяч — тільки за заправку вертольота, — каже Олеся Ковальова. — Зараз обіцяють, що цю суму заплатить обласна рада.

Одеські рятувальники стверджують, що рідні зниклих самі хотіли оплатити оренду Ан-2.

— Вони думали, якщо заплатять, то пошуки почнуться швидше. Але через вітер ми не могли підняти вертоліт 10 травня. Він міг розбитися, наробили б ще одної біди, — розповідає помічник начальника обласного управління МНС Денис Костенко. — А пошукових вертольотів у нашому відомстві ніколи не було. При необхідності орендуємо у прикордонників або у військових. Усі рахунки оплачуємо ми.

Троє зниклих чоловіків мають сім"ї, Катерина Ковальова  незаміжня

Нині чотирьох зниклих моряків шукають майже 50 людей, чотири пошукові вертольоти, сім катерів. Рятувальники кажуть, такої масштабної операції на Одещині ще не було. У вівторок увечері в районі пошуків на глибині 8 м водолази знайшли зниклий човен. Доля чотирьох рибалок невідома.

Зниклі чоловіки рибалили щотижня. Катерина Ковальова завжди їздила з ними. Троє зниклих чоловіків мають сім"ї. Катерина незаміжня, працює страховим агентом.

Зараз ви читаєте новину «120 тисяч гривень вимагали за порятунок зниклих рибалок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі