середа, 11 червня 2008 07:15

12 зниклих шахтарів вважають мертвими

Із 37 гірників, які працювали в момент вибуху метану на шахті ім. Карла Маркса в Єнакієвому на Донеччині, живими дістали 23. Двох знайшли мертвими і ще 12 вважають зниклими.

— Уже відомо, де вони знаходяться. Дев"ятеро з них встигли сісти в кліть для підйому, але за 120–200 метрів від землі якраз стався вибух, і вони опинилися в його епіцентрі, — каже перший віце-прем"єр Олександр Турчинов. — Канат розірвався і кліть зірвало. Він перекинувся і впав на кілометрову глибину шахти. Решту — троє гірників у момент вибуху перебували на дні шахти — накрило викидом вугілля, породи і газу.

Турчинов каже, що всі 12 гірників, найімовірніше, загинули. Знайти їх заважають підземні води, які почали швидко прибувати.

— Зараз шахту майже затопило. Рятувальники почали відкачувати воду, щоб дістатися кліті з гірниками, — кажуть в управлінні МНС Донеччини. — Є варіант, якщо воду зупинять, то шукати шахтарів почнуть водолази.

Основною причиною вибуху на шахті розглядають вибух газу метану і вугільного пилу.

Зараз ви читаєте новину «12 зниклих шахтарів вважають мертвими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі