субота, 29 березня 2008 07:13

12 прикордонників розбилися в морі

12 прикордонників розбилися в морі

Об 11.06 у четвер із міста Вилкове Кілійського району Одещини до острова Зміїного вилетів вертоліт Мі-8 Державної прикордонної служби. За 39 хв. він мав приземлитися, але не долетів і розбився.

На борту гелікоптера перебували  14 осіб — 13 прикордонників, із яких троє членів екіпажу, та один цивільний — збірник меблів Михайло Фурдуєв. Окрім лейтенанта Євгена Челарського, якого в морі помітили рибалки, всі загинули. Вертоліт знайшли на мілководді неподалік острова Полуденний. Протягом 2 год. відшукали тіла 13 загиблих.

22-річний Євген Челарський перебуває в реанімації шпиталю держприкордонної служби. За словами лікарів, загрози життю немає. У п"ятницю він прийшов до тями.

— У нього загальне переохолодження, закрита черепно-мозкова травма, переломи і забої стегон і таза, шок третього ступеня. Стан важкий, але стабільний, — пояснює головлікар Володимир Майданюк.

Євген Челарський із сім"ї військових. Торік закінчив Одеський інститут сухопутних військ.

На Зміїний вертоліт перевозив майже 2 т будматеріалів для прикордонної бази.

— Він не був перевантаженим, бо може перевозити вдвічі більший вантаж, ніж віз, — зауважує міністр з надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, 45 років. — Два роки тому він проходив капітальний ремонт.

Зараз ви читаєте новину «12 прикордонників розбилися в морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі