середа, 17 липня 2013 14:50

Жили в кімнаті з господарем і його вісьмома котами

Жили в кімнаті з господарем і його вісьмома котами
Фото: eurotravelblog.co.uk

26-річна львів'янка Наталя Юрченко кілька років безкоштовно приймала у себе туристів з інших країн. Дівчина зареєстрована на сайті спільноти Couchsurfing. Тут можна знайти або запропонувати безкоштовне житло.

"Зареєструвалася на сторінці п'ять років тому. Останній рік гостей не приймаю, бо живу з батьками, - розповідає львів'янка. Натомість вона гуляє з іноземцям містом, показує заклади з традиційною кухнею, ходить з ними до пабів та розказує історії про Львів. - Я побувала у 14 країнах. Зокрема в Боснії та Герцеговині, Єгипті, Грузії, Іспанії, Туреччині. Прийняла більше 20 гостей, сама гостювала у біля 30-40 господарів. Основна ідею Каучсерфінгу не у тому, щоб отримати безкоштовне житло, а зануритися у чужу країну повністю, побачити як люди живуть ізсередини, а не походити банальними туристичними маршрутами. Крім того краще місто, ніж місцевий, не покаже ніхто. Можна безпосередньо побачити, як господар готує щось з традиційної кухні — якесь грузинське хачапурі чи узбецький плов. Я жила у різноманітних квартирах, починаючи від пентхаузів у центрі міста, закінчуючи маленькими будиночками на околиці. Гостювала в хлопця, де в одній кімнаті жив він і його восьмеро котів. Ще й нас там помістилося вісім осіб. Знайомі їздили в Монголію і їм запропонували місце у юртах".

Якось гості Наталі ледь не спалили їй кухню.

"Більше негативного досвіду у мене не траплялося. Хіба чула від інших про два випадки, коли гості вкрали гроші. Більше трапляється приємного, ніж сумного. Коли я жила в Італії, до мене приїхала мама. Вирішили поїхати на Сардинію. Нас там "хостили" хлопчики, які запросили на вечірку у центрі Кальярі. Усе відбувалося на даху. Було мило і романтично — барбекю, грала жива музика, а над нами літали рожеві фламінго".

На своїй сторінці Наталя звертається до чоловіків, зокрема турецьких, не пропонувати віртуальні романи і не заводити мову про одруження.

"Я не обираю гостей за їхніми м'язами або сильним бажанням зі мною одружитися", - пише англійською.

"Коли людина на сайті шукає житло, звертаю увагу, які про нього відгуки дають інші люди. Загалом приймала всіх, пересторог якихось не маю. Інколи ставила умову, що ключі від квартири не лишаю. Якщо гостя влаштовує прокидатися зі мною о 7.00 і залишати квартиру поки я працюю, ласкаво прошу. О 18.00 повертаюся і ми робимо культурну програму. Часто гості, аби віддячити господарю, роблять усілякі приємності. Наприклад, можуть приготувати свою національну вечерю, або влаштують домашній концерт, якщо музиканти".

Зараз ви читаєте новину «Жили в кімнаті з господарем і його вісьмома котами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі