субота, 18 серпня 2012 16:27

Зі Світязя відпочивальники привозять чорниці, рибу і гриби
12

Фото: Фото надані Ольгою Богуцькою

Студент Віктор Глушко тиждень відпочивав на Світязі за 200 грн.

"Я цього року вже двічі на Світязь їздив, - каже Віктор. - Друзі орендують будиночки і котеджі по 150-200 гривень на день, а я на тиждень за таку суму поселився. На базарі познайомився з бабусею, яка здає койку-місце у своїй хаті. А мені більше й не треба. Я ж купатися і засмагати приїхав, а не в апартаментах відлежуватися. Бабця хотіла 50 гривень за день, але зійшлися на 25 гривнях. За вісім днів заплатив 200".

Киянка Ольга Богуцька відпочиває на Світязі через рік.

"Мене так батьки привчили. Один рік їдемо на море у Коблево на Миколаївщині, а наступного — на Шацькі озера на Волині. Ціни майже ті самі. І до Ковеля, як і до Миколаєва, ніч їхати. На Світязі знімаємо дерев'яну хатинку біля озера".

Згадує, як позаторік попали на шторм. П'ять днів не купалися, бо дощ лив стіною.

"З озера так тягнуло, що двері зсередини затулили матрацом, аби тепліше було. Але наступні 5 днів плавали вдосталь. Там треба метрів десять йти, аби нормально поплавати. Води спочатку по коліна, а потім стає глибоко. Вода чиста. Навіть якщо на глибині плаваєш, видно дно. Наїлись риби. Там вона дешева і смачна. Місцеві виловлюють її в озері. Можна орендувати човен і самому на рибалку поїхати".

Ольга орендувала двомісний номер з чоловіком Андрієм. За 10 днів заплатили 2 тис. грн. Харчувались у місцевих кафешках. Дещо варили на кухні у господині.

"У нас були ключі від кухні власниці турбази. Там каструлі, сковорідки, весь необхідний посуд. Господар заготовив дрова. Є кілька мангалів. Можна хоч щовечора смажити шашлики. За 50 гривень на годину могли ходити в сауну, але не було бажання і потреби".

На Світязі є диско-клуби та ресторани. Купувати харчі можна на ринку і у міні-маркетах.

"Засмага не морська, але такий відпочинок теж дуже корисний. Там багато хвойних дерев. Запах повітря — неймовірний. Тільки комарів багато. Краще брати з собою спреї чи креми від комарів, щоб вночі спати спокійно".

Зі Світязя кияни привозять рибу, чорниці і гриби.

"Часто купуємо на дорогу кілька кілограмів білих і лисичок. Мама вдома їх сушить, частину заморожує", - каже Ольга.

Зараз ви читаєте новину «Зі Світязя відпочивальники привозять чорниці, рибу і гриби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі