понеділок, 26 березня 2012 11:42

Відомий режисер Джеймс Кемерон подався на дно океану
9

Фото: Фото: Reuters

Голлівудський режисер Джеймс Кемерон став сьогодні третьою людиною в історії, яка дісталася найглибшої точки Світового океану - дна Маріанської западини. Як повідомили в соціальній мережі "Твіттер" представники експедиції, кінематографіст і дослідник добрався до так званої Безодні Челленджера - ділянки западини на глибині майже 11 км.

"Всі системи в нормі", - передав Кемерон повідомлення на поверхню. В морську безодню творець блокбастерів "Термінатор", "Титанік" і "Аватар" вирушив на борту розробленого за його участі глибоководного апарату Deepsea Challenger.

Як повідомили в Національному географічному товаристві США, членом якого є Кемерон, батискаф почав занурення приблизно в 400 км від тихоокеанського острова Гуам. На глибині він пробуде близько 6 годин, збираючи зразки грунту і живих організмів для біологів і геологів. Після цього Deepsea Challenger скине баласт і підніметься назад на поверхню. За попередніми розрахунками, зворотний шлях займе трохи більше години.

12-тонний Deepsea Challenger, пофарбований у яскраво-зелений колір, обладнаний всім необхідним для відео-та фото зйомки. Зняті Кемероном кадри ляжуть в основу науково-документального фільму каналу National Geographic.

Зараз ви читаєте новину «Відомий режисер Джеймс Кемерон подався на дно океану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі