понеділок, 11 січня 2021 14:00

Ведучого тревелу відправили збирати галюциногенний мед гімалайських бджіл
7

Ведучий тревел-проєкту "У кого більше" Валентин Чернявський на 3-й день зйомок у Непалі відправився збирати галюциногений мед у Гімалаях. У горах росте особливий вид рододендрона: він має отруйні квіти, але мед з нього - лікувальний. Та якщо з'їсти забагато, то це викликає галюцинації. 1 л такого меду коштує 1,5 тис. рупій (близько 330 грн).

"Збирати мед гімалайських бджіл — досить небезпечно. По-перше, потрібно дістатися до гнізда. Воно знаходиться високо в скелях і дорога туди не менш небезпечна, ніж процес збору меду. По-друге, гімалайські бджоли — найбільші в світі, та дуже отруйні", — попередив ведучого проєкту, який показує "Новий канал", про небезпеку місцевий житель.

Ведучий відмовився збирати мед гімалайських бджіл
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Ведучий відмовився збирати мед гімалайських бджіл
Ведучий відмовився збирати мед гімалайських бджіл
Ведучий відмовився збирати мед гімалайських бджіл
Ведучий відмовився збирати мед гімалайських бджіл

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча тревелу дізналася, чому відпочинок на Мальдівах дороговартісний

Місцеві перед тим, як залізти в гніздо до бджіл, моляться гірським богам. Роблять це вони босими, як знак поваги до богів. Коли Чернявський дістався до потрібного місця, то з'ясувалося, що треба лізти вгору мотузяною драбиною. Збирач повисає на ній і збиває палицею стільники. Інші збирають ці стільники, на яких залишаються бджоли, віджимають їх голими руками і несуть в найближче село. Після побаченого ведучий відмовився ризикувати життям, щоб зібрати галюциногенний мед.

Ведуча тревелу Аліна Мисечко влаштувалася у непальській столиці Катманду до ресторану, в якому її колегами стали роботи-офіціанти. У ресторані відвідувачі майже не контактують з персоналом. На столах є мультимедійне меню, за допомогою якого можна обрати страви і напої. Замовлення приносить робот, який говорить англійською та непальською мовами. Офіціанти можуть не лише побажати смачного. Вони ще спілкуються з відвідувачами, за що отримують чайові.

Зараз ви читаєте новину «Ведучого тревелу відправили збирати галюциногенний мед гімалайських бджіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі