середа, 15 лютого 2012 10:33

В нас холодом вважається + 20 — африканець про українську зиму

Автор: фото: Андрій ЯНОВИЧ
  Івон Тчіломбго в сильний мороз взагалі не виходить з квартири
Івон Тчіломбго в сильний мороз взагалі не виходить з квартири

Під час сильних морозів африканці, які живуть та навчаються в Україні, не гуляють містом та не користуються громадським транспортом. При крайній потребі кудись їхати – викликають таксі. Про це Gazeta.ua розповів уродженець центральноафриканської країни Конго, студент Тернопільського політехнічного університету Івон Тчіломбго.

„Я живу недалеко від університету, але якщо треба на пари – то викликаємо з друзями таксі. Бо стояти на зупинці чи їхати в маршрутці – холодно. Коли були сильні морози, старався взагалі з квартири не виходити", — зазначив африканець.

За словами конголежця, він та його друзі через український клімат почувають себе дискомфортно більшу частину року.

„Для нас і зима і осінь і весна – як зима. Холодно. Вже літом нормально. Бо привикли до зовсім іншого. В моїй країні холодом вважається темпаратура + 20. Тоді люди стараються не виходити на вулицю, і включають в машинах кондиціонери. Нормальна темпаратура +29. А в сезон дощів коли дуже волого, надворі + 35 і більше", — розповідає студент.

Тчіломбго зазначає, що його співвітчизникам дуже подобається сніг, коли бачать його на фотографіях. Однак ті хто прилітає в Європу, і відчувають як тут холодно, коли падає сніг – починають любити його менше.

„На наступну зиму після приїзду в Україну я через холод захворів ангіною. На морозі почуваюся дуже зле. Те що мерзнуть пальці, ніс і вуха – не найстрашніше. Гірше те, що починає сильно боліти горло, і втрачаю голос", — додає африканець.

Зараз ви читаєте новину «В нас холодом вважається + 20 — африканець про українську зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі