понеділок, 25 січня 2021 21:19

"Усе в кістках". Ведуча показала незвичні місця поховань в Туреччині
5

Ведуча показала унікальне кладовище
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Ведуча показала унікальне кладовище
Ведуча показала унікальне кладовище
Ведуча показала унікальне кладовище
Ведуча показала унікальне кладовище

Ведуча тревел-шоу "Орел та Решка. Дівчата" Анастасія Івлєєва відправилася до давнього турецького міста Мардін, якому понад 5 тис. років. Команда проєкту показала архітектуру, а також дізналася про покинуте місто Дара, що було одним з найважливіших центрів Месопотамії. Воно розташоване в околицях Мардіна.

Розкопки міста почалися в 1986 році. Археологам вдалося розкопати лише 10% території. Одним з цікавих локацій став некрополь. Це комплекс поховань зі штучних печер, які використовували для поховання.

"У бічних отворах раніше ховали знатних персонажів. Коли тіло згнивало, і від нього залишалися тільки кістки, місцеві викидали їх у яму. Вважалося, що душа вилітала вгору через отвір, і кістки більше не мали жодної цінності. А в отворах ховали нові тіла", – пояснила ведуча тревелу, що показує "Новий канал".

На тому місці і досі зберігаються людські останки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хвороби, інфекції і злидні". Місцева мешканка розповіла про життя на острові рибалків в Уґанді

"Вперше таке бачу. Це не музей, де всі кістки зчеплені дротами і цвяшками, це людина, яка колись тут жила. Якщо подивитися вниз, взагалі можна з глузду з'їхати. Там все в кістках. Їх тут тисячі", - додала Івлєєва.

Тревел-шоу "Орел та Решка" відзначає ювілей. Творці проєкту на честь 10-річчя запросили знаменитостей на роль ведучих. У 10 випусках будуть показувати різні локації відомі артисти.

Зараз ви читаєте новину «"Усе в кістках". Ведуча показала незвичні місця поховань в Туреччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі