Ексклюзиви
неділя, 28 лютого 2021 19:30

У М'янмі таксисти безплатно возять туристів
22

Фото: Оксана Лозинська

М'янма довгий час мала повністю закриті кордони і відрила їх буквально років 7 тому. До того вони не мали ні мережевих магазині, ні іншого експорту з Заходу. Життя там ще автентичне і націлене на задоволення базових потреб. Але там дуже добрі і відкриті люди.

Про це розповіла Gazeta.ua письменниця і мандрівниця Оксана Лозинська.

Побут у М'янмі дуже простий і часто екстремальний - каже Оксана.

"Наприклад, хата рухається від того, як хтось піднімається за сходами. Або, як жартують місцеві, від того, як буйвол, що живе внизу, чеше собі спину об стіну. Туалет надворі, як у нас у селах. І то в кращих туалетах є підйом, а в інших - просто діра в підлозі. Душ: у кращому випадку він буде відгороджений стіною з бамбука, з чого, до речі, і збудована хата. А переважно душ незагороджений. Просто стоїть конструкція, схожу на неглибоку криницю. У неї падає дощова вода. Ковшиком набирається і зливається - ось і душ. У кращому випадку вода буде не крижана. Ну і холодної зими тут не буває, стовпчик термометра ніколи не опускається нижче нуля", - розповіла Оксана Лозинська.

"Їсти готують на вогні. Землю орють буйволами. Живуть надзвичайно просто. І часто посміхаються. Там дуже добрі і відкриті люди. Мене не раз таксист возив безплатно тільки тому, що я гостя їхньої країни.

Місцеві жителі говорили: "Цього року сільське господарство було дуже хорошим, тому люди могли будувати будинки з цегли замість старих бамбукових будинків".

Хто сказав, що "Їж, молись, люби" повинна бути в трьох різних країнах? Все можливо в одній: М'янмі.

Чудові смаки хоч і досить жирної, але справді смачної їжі. Тисячі храмів та Будди по всій країні, де стільки разів я відчував себе таємничо і по-особливому, щасливою й умиротвореною, схвильовано та сповненою усмішками і сльозами, просто сповненою почуттями, яких ти не можеш назвати", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні кулі, підземні міста й печерні готелі – чим вражає Каппадокія

"Це місце, де століттями покоління людей з'єднувались зі своїми Буддами. І любов... Любов народу М'янми. Ви відчуваєте це на вулицях, в готелях та храмах, особливо на ринках, майже скрізь. Я найбільше це відчувала, коли мені готували. Ви просто не можете бути поганою людиною, якщо готуєте з такою великою любов'ю. М'янма, моя "Їж, молись, люби", - поділилася Оксана Лозинська.

М'я́нма (англ. Myanmar, до 1989 року — Бірма) — країна на південному сході Азії, що межує на заході з Бангладеш, на північному заході з Індією, на північному сході з Китаєм, на південному сході з Лаосом і Таїландом, на південному заході омивається водами Бенгальської затоки; площа 676577 км²; столиця країни — Найп'їдо, її найбільше місто та головний порт — колишня столиця Янгон (раніше Рангун).

Зараз ви читаєте новину «У М'янмі таксисти безплатно возять туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути