вівторок, 13 серпня 2013 12:57

Сотні Юлій Тимошенко гуляють вулицями албанського села Вевчани

Сотні Юлій Тимошенко гуляють вулицями албанського села Вевчани
Фото: darkroom.baltimoresun.com

В македонському селі Вевчани щороку 14 січня проводять карнавал-маскарад. У цей час до села приїжджає до 10 тис туристів, що учетверо перевищує кількість місцевих жителів. Вони відзначають день святого Василя. Згідно із правилами карнавалу на територію села допускаються тільки люди у масках відомих політиків.

"Останні кілька років найпопулярнішою жіночою маскою є образ Юлії Тимошенко. До неї ще й косу чіпляють. Туристам з Європи вона добре відома із новин. Всі дуже переживали, коли її посадили в тюрму. У той рік, коли її засудили, на карнавалі половина людей були в масці з її обличчям. І навіть цього року Тимошенок було більше, ніж Ангел Меркель, Маргарет Тетчер і Далі Грібаускайте (президента Литви)", - говорить албанець Васил Стиповсин.

Популярними масками також є Барак Обама, Володимир Путін, Ніколя Саркозі та Олександр Лукашенко.

Під час святкування село Вевчани перетворюється на окрему республіку із своїми кордонами, конституцією, гімном і прапором. Кожен відвідувач повинен зареєструватися у місцевих карнавальних чиновників, які видають паспорт із гербом Вевчан. Сувеніри і продукти можна купити за спеціальні карнавальні гроші, які обмінюють при отриманні паспорта.

Зараз ви читаєте новину «Сотні Юлій Тимошенко гуляють вулицями албанського села Вевчани ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі