понеділок, 20 січня 2020 00:07

Показали ТОП-10 країн для бюджетної відпустки
4

Фото: 3pulse.com

Видання Lonely Planet опублікувало список найкращих країн для бюджетного відпочинку у 2020 році. У ньому є Танзанія, Індія та Індонезія. Портал пропонує відвідати не розкручені місця серед туристів, а трохи менш відомі, але дуже цікаві.

1. Східна Нуса-Тенгара, Індонезія

У цьому місті є багато спокійних пляжів без навали відпочивальників. На архіпелазі Алор туристи займаються дайвінгом, адже вода дуже прозора і чиста. Ці території розташовані поблизу Балі, Ломбока і островів Гілі, однак не такі заповнені.

Автор: britannica.com
 

2. Будапешт, Угорщина

У порівнянні з блакитною лагуною Ісландії, Будапешт пропонує термальні ванни за кілька доларів. Також місто славиться своїми винними барами. До визначних пам'яток належить станція Келеті - найкраще місце для прибуття в Будапешт або відправлення з нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SkyUp запускає нові рейси в Італію з Києва, Львова, Одеси і Харкова

3. Мадх'я-Прадеш, Індія

У Мадх'я-Прадеш є заповідник дикої природи і національний парк Пенч. Там можна побачити тигрів, кабанів, плямистих оленів і мавп Лангур. У цих місцях є багато екзотичного і цікавого, а от навали туристів, як у сусідньому штаті Раджастан, немає.

4. Буффало, штат Нью-Йорк, США

У цьому місті є новий інтерактивний дитячий музей Explore & More. Поціновувачі архітектури точно відзначать нещодавно відреставровані будинки Френка Ллойда Райта з комплексу Graycliff Estate та комплексу Мартін Хаус. Це вже родзинки міста. За 30 хв їзди від міста також можна побачити водоспад Ніагара.

5. Азербайджан

Сайт всесвітньої спадщини Баку має набережну Каспійського моря і є домом для амбітної архітектури та нових музеїв. Ви все ще будете в Європі, але поруч з пейзажем грязьових вулканів і палаючої землі. Північ і захід країни мають Кавказькі гори як фон.

Автор: EU4Digital
 

6. Сербія

Всі туристи відзначають неймовірне нічне життя столиці Белград. Однак там є що подивитись і вдень - курорти та винні заводи, старовинні монастирі та монолітні пам'ятки югославської епохи.

7. Туніс

На відміну від Марокко, яке пропонує подібні атракціони, Туніс намагається завоювати цих же туристів, тому пропонує зручності дешевше. Ви можете відвідати Медіну Тунісу, залишки стародавнього Карфагену та приморське передмістя Sidi Bou Said, щоб оцінити нескінченний вибір пляжних варіантів. Є також сахарські дюни.

Автор: 3pulse.com
 

8. Cape Winelands, Південна Африка

Скористайтесь короткою поїздкою від міста продовольства Кейптаун до винного регіону країни, зосередженого на історичних містах Франшхук та Стелленбош. Там можна знайти недорогі дегустаційні тури з подальшими обідами, де подають їжу світового класу та місцеві вина.

9. Афіни, Греція

Столиця пропонує перегляд безлічі безкоштовних пам'яток, включаючи музеї та Парфенон вночі. Ви натрапите на візантійські церкви та неокласичні будівлі, включаючи Національну бібліотеку та Атенський університет. Якщо ви більше пляжний фанат, то оціните чудові пляжі за межами міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чеські пивовари на Різдво варять особливе пиво

10. Занзібар, Танзанія

На відміну від Карибського та Тихоокеанського островів, Занзібар пропонує розміщення біля пляжу за невелику плату. У Стоун-Тауні прогуляйтеся старовинними алеями та насолоджуйтесь заходами сонця, перш ніж скористатися дешевими стравами на ринку вечірньої їжі. А якщо ви приїжджаєте з материкового Занзібару, ви отримуєте два штампи у паспорт.

Автор: deluxe.voyage
 

Музей народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького – один із найбільших музеїв просто неба у Європі. Розташований недалеко від центру міста на мальовничих пагорбах ландшафтного парку "Знесіння".

Зараз ви читаєте новину «Показали ТОП-10 країн для бюджетної відпустки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі