вівторок, 12 червня 2018 11:11

На висоті 1,5 тис. метрів розцвіла квітка кохання

На висоті 1,5 тис. метрів розцвіла квітка кохання
Цвістиме червона рута впродовж двох тижнів. Фото:24tv.ua

У Карпатах на висоті понад півтори тисячі метрів розцвіла червона рута. Цю квітку кохання оспівав у однойменній пісні Володимир Івасюк.

Цвістиме вона упродовж 2 тижнів, і вже від 12 червня сотні туристів їдуть до Карпат, аби знайти свою квітку кохання, - про це пише "24 Новини".

Не зважаючи на назву, цвіте вона переважно яскраво-рожевим кольором. Втім, трапляються і унікальні види.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Авдіївській промці розцвіли троянди - вражаюче фото

"Ми тут бачимо рододендрон східнокарпатський – червону руту, дуже рідкісну. Є не тільки квіти рожеві, а є і білі, які виглядають як альбіноси", – розповів лісник Володимир Приступа.

Про унікальні і магічні властивості червоної рути розповідають і стародавні українські легенди. Мовляв, у Карпатах росте унікальна квітка, яка лише раз на десять років зацвітає червоним кольором. Якщо дівчина її знайде і подарує юнакові, той буде завжди її кохати і ніколи не зрадить. Тож у пошуках квітки кохання до Карпат приїжджають сотні туристів з усієї України.

У низинах червона рута не росте. Її можна знайти лише на висоті понад 1,5 тис. м.

"Дуже хотіла побачити у своєму житті квітку кохання. І от добралася – 1600 метрів, я вражена. Така колоритна квітка. Рекомендую кожному піднятися – не пожалієте, – каже туристка Юлія Давидова.

У червні у високогір'ї Карпат ще можна побачити сніг. І на тому місці, де він сходить, з'являється червона рута. Наче символ перемоги кохання.

24 квітня 1979-го зник український співак, композитор та автор пісень Володимир Івасюк. Прийшов у консерваторію на заняття і пообіцяв батькам бути о 13:00. Додому не повернувся.

Зараз ви читаєте новину «На висоті 1,5 тис. метрів розцвіла квітка кохання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі