неділя, 25 листопада 2012 01:38

На території Хайде-парку розташовані понад 50 різноманітних атракціонів
12

Фото: Фото: Софія Горбатюк

Хайде-парк – найбільший парк розваг у Північній Німеччині, загальна площа якого становить близько 850 тис. кв.м. Він знаходиться неподалік міста Зольтау, Нижня Саксонія, за 70 км від Гамбургу. Про відвідини парку розповідає журналістка Софія Горбатюк.

Довелось діставатись з Берліну. Відстань становила близько 356 км, тому їхали до парку атракціонів близько 4 годин. Квитки замовили у звичайному турагентстві. Проїзд на автобусі та вхід у парк разом коштувало 59 євро. Виїжджати довелось дуже рано.  Приїхали на автовокзал місцевою електричкою, до якої діставались пішки, бо сумнівались що трамвай у це час ходить. Близько 11 ранку ми прибули на довгоочікуване місце.

На території Хайде-парку розташовані понад 50 різноманітних атракціонів. Неподалік входу є інформаційне бюро, де безкоштовно можна було отримати карту.

Сюди приїжджають родинами, компаніями на цілий день. Оскільки ціни на ласощі та їжу у декілька разів вищі, ніж у звичайному магазині чи кафе, то відвідувачі тягнуть за собою візочки, набиті різноманітними харчами та напоями.

До квитка додається бонус-квиток на безкоштовний напій - 0.5л. Ми обрали "Пепсі". За вхід на самі атракціони додатково вже платити не потрібно, хіба що на картинг.

У вихідні дні черги на атракціони "кілометрові". Стояти у них доводиться часом більше, ніж годину. У черзі на "Американські гірки" простояла 1 год, на "Каракатицю" майже 1,5. Найбільш популярними є ті, де відвідувачі спускаються зверху вниз із запаморочливою швидкістю.

В центрі Хаде-парку – озеро. На березі розміщений прототип американського Білого дому. Там знаходиться ресторан.

Атракціони є як для маленьких дітей, так і для дорослих. На крутих гірках у розташовані великі фотокамери , які фотографують тебе у найнесподіваніших моментах. Потім фотографії можна переглянути та купити за 10 євро. На деяких гірках навіть є обмеження щодо зросту.

На території розміщенні також "кіоски", де можна виграти великі м'які іграшки, виконавши певне завдання. Наприклад, закинути м'яч у баскетбольну корзину, чи забити гол у ворота, для дітей – простіші завдання. 5 євро – три спроби. Це складно, але досить реально, коли маєш багато грошей.

Неподалік знаходиться оглядовий атракціон. Велика кабіна піднімається над парком, крутячись навколо стовпа. Таким чином можна розгледіти ще ті місця, де ще не була твоя нога.

На атракціоні "Scream" (з англійської означає "крик") роззуваються, бо взуття може злетіти у вільному падінні. Кабіна з приблизно двома десятками відчайдушних піднімається настільки високо, що перед тобою відкриваються інші землі Нижньої Саксонії  - видно далеко за межі парку. Потім раптово падає так, ніби ніщо її абсолютно не тримає. Гальмує кабіна за кілька метрів до землі. Крик людей з цього атракціону чути на весь Хайде-парк.  Я була у балетках. Скинути їх не наважилась. Тому під час підйому та падіння намагалась утримати їх ногами. На щастя, ніщо з мене не злетіло.

На території також є невеличкі театри для зовсім малюків та для більш дорослих дітей. Звичайно ж, всі актори розмовляли німецькою, тому мені нічого не було зрозуміло.

Територією курсує невеличкий дитячий паровоз. Ним їздять навіть дорослі. Так можна потрапити з одного місця на інше. Також у Хайде-парку є готелі.

О 18.30 парк "вимирає".

Зараз ви читаєте новину «На території Хайде-парку розташовані понад 50 різноманітних атракціонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі