пʼятниця, 29 січня 2021 23:13

Команда тревелу показала, як живуть племена в Ефіопії
5

Ведучий тревел-шоу "Орел та Решка" Антон Зайцев відвідав племена в Ефіопії. У цій країні живуть 56 племен, які розмовляють на різних мовах та дотримуються своїх звичаїв.

Першим плем'ям стало плем'я Каро, яке нараховує 1,5 тис. людей. Їхньою особливістю є те, що вони проколюють тіла цвяхами та розмальовують їх білою глиною.

"Каро розмальовують тіла для краси. У кожного з них – свій особливий узор. Чоловіки прикрашають все тіло, а жінки – лише обличчя. Це плем'я ходить голим. З одягу вони мають лише бавовняну пов'язку на стегнах. На шиї чоловіки носять намисто. Це символ того, що вони вбили крупну дичину. В одній руці у каро – палиця для церемоніальних танців, а в іншій – особлива табуретка, яка може слугувати і як стілець для сидіння, і як подушка для лежання. Окрім бодіарту, ці люди люблять пірсинг. Вони для краси пробивають собі дірки під нижньою губою та вставляють туди пір'я. У жінок не пір'я, а цвяхи", - розповів ведучий тревелу, що показує "Новий канал".

Показали, як живуть племена в Ефіопії
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Показали, як живуть племена в Ефіопії
Показали, як живуть племена в Ефіопії
Показали, як живуть племена в Ефіопії
Показали, як живуть племена в Ефіопії

Наступним було плем'я Хамер. Представників цього плем'я налічується 50 тис.

"Я потрапив у плем'я саме у розпал церемонії посвяти молодика в чоловіки. Це таке передвесільне дійство. Хлопець має довести, що готовий стати чоловіком: пробігти 4 рази по спинах розлючених биків і не впасти. Жінки в цей час танцюють, дують у мідні роги та возвеличують духів-покровителів племені. Заміжні жінки-хамер мажуться яскраво-оранжевою глиною. На шиї носять важкий залізний хомут, який слугує обручкою. А ще під час свят у племені Хамер можна побачити дике дійство. Молодики б'ють жінок різками до крові. І це не знущання, а святковий ритуал, про який просять самі жінки. І найцікавіше те, що у цьому племені від кількості шрамів на тілі залежить привабливість жінки", - сказав Зайцев.

Останнім плем'ям, яке відвідала команда тревелу, стало найагресивніше плем'я Мурсі, чисельність якого 7,5 тис. осіб. Вони вставляють тарілку в губи і п'ють коров'ячу кров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Митники напружилися". Ведучий Узол згадав випадок на кордоні Коста-Рики

"Сюди туристу не можна просто приїхати та піти гуляти. Спочатку необхідно отримати дозвіл у вождя. Зайшовши в поселення Мурсі, я відчув себе, ніби перенісся на 2-3 тис. років назад. Вони не знають, скільки їм років, не вміють читати та писати, ніколи не чистили зуби зубною пастою і ніколи не сиділи на унітазі. Від жителів племені страшенно тхне, тож ходять вони, обліплені мухами. У жінок можна побачити велику дірку у нижній губі. За традицією, вони носять там тарілку, як прикрасу. Чим більша в дівчини тарілка, то гарнішою вона вважається. А чоловіки племені мають традицію добувати та вживати напій сили – теплу кров корів", - додав ведучий.

Ведуча тревел-шоу Василіса Хвостова відправилася до Ефіопії. Знайомство з культурою та звичаями місцевих почала з транспорту "тук-тук". Після чого скуштувала традиційну страву ефіопців.

Зараз ви читаєте новину «Команда тревелу показала, як живуть племена в Ефіопії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі