понеділок, 18 січня 2021 18:23

"Хвороби, інфекції і злидні". Місцева мешканка розповіла про життя на острові рибалків в Уґанді
7

Василіса Хвостова зустріла жительку Уґанди, яка поділилася з нею подробицями життя на острові рибалків Кімі. Ведуча "Орла та Решки" дісталася до потрібного місця човном.

"Тільки підпливаєш ближче, відкривається жахлива картина: руїни, антисанітарія, бридкий запах", - зазначила Хвостова.

Спочатку ведуча познайомилася з місцевою, яка працює і живе в одному будинку. Потім вирішила прогулятись островом.

"По периметру берега пришвартовані рибацькі човни, всередині один на одному стоять напіврозвалені сараї, де живуть люди, бігають діти, гуляють кури, сміття повсюди. Але, якщо придивитись, на острові є все, що і в будь-якому місті: ринок, школа, бар з більярдом, і навіть кінотеатр, де одночасно показують на 2 телевізорах бойовик та футбол", - сказала Хвостова.

На острові риболовлю вважають престижною професією: за день чоловік може отримати до $5, що є значним заробітком для Уганди. Однак зароблені гроші вони витрачають у барі або на "продажне кохання".

Як живуть на острові рибалків Кімі
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Як живуть на острові рибалків Кімі
Як живуть на острові рибалків Кімі
Як живуть на острові рибалків Кімі
Як живуть на острові рибалків Кімі

"У нас тут дуже багато повій. Вони обрали цю роботу, бо не хочуть тяжко працювати. В Уганді є навіть поняття "секс заради риби": жінки вступають з чоловіками у сексуальні стосунки, щоб отримати їжу. На жаль, на острові майже кожен 3-ій – хворий на ВІЛ. Рибалки роблять все, що хочуть. Вони можуть мати до 6 жінок на день і потім повертаються у сім'ю. В результаті – хвороби, інфекції і злидні", - розповіла ведучій знайома.

В Уганді з тисячі новонароджених помирає 67. Більшість місцевих не доживає до 40 років. Медики приїжджають раз у 8 місяців. А добиратися до лікарні самотужки для місцевих - надто дорого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тайка шукала товариша по пляшці". Ведуча тревелу виконувала обов'язки "дринкбаді"

"За годину перебування на острові Кімі вже хочеться звідси втекти", – поділилася ведуча тревел-шоу, що показує "Новий канал".

Команда тревел-шоу "Орел та Решка. Дівчата" побувала на гірськолижному курорті в Алмати. Ведуча Анастасія Івлєєва відпочила на курорті Oi-Qaragai ("Лісова казка"). Вона розповіла про 3 найцікавіших місця, які має відвідати турист. Першим ведуча показала юрту-ресторан, яка вважається найбільшою у світі. Діаметр юрти становить майже 20 м. Її записали до Книги Рекордів Гіннеса в 2015 році.

Зараз ви читаєте новину «"Хвороби, інфекції і злидні". Місцева мешканка розповіла про життя на острові рибалків в Уґанді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі